Rokerji zapeli pesnike v Jazz klubu Satchmo

Rokerji pojejo pesnike je že uveljavljen projekt, ki vključuje sodelovanje slovenskih pesnikov, ki svoje pesmi dajo v roke najrazličnejšim bendom, ki besedilo uglasbijo.

Kljub temu, da se je na glavnem trgu odvijal Žur z razlogom, je Jazz klub Satchmo bil zelo dobro obiskan. Včeraj, 27.11. , so se glasbeniki v okviru projekta Rokerji pojejo pesnike že drugič letos (Prvič so se v Ljubljani v Kinu Šiška) predstavili publiki.Bendi najrazličnejših starosti in žanrov se vsako leto zberejo pod okriljem Mladinskega centra Maribor in Subkulturnega azila Maribor, v organizaciji Dušana Hedla in predstavijo uglasbene pesmi pesnikov na CD kompilacij in seveda tudi na odru. Tokrat je izšla že šesta kompilacija, katere promocija je bila prav včeraj v mariborskem Satchmu. 

“Projekt Rokerji pojejo pesnike je z leti zrasel v najpomembnejši slovenski glasbeni mrežni kulturni projekt, ki mobilizira ogromno število avtorjev s področja glasbe in literature. Kompilacijski CD predstavlja vrh ledene gore gibanja Rokerji pojejo pesnike. Pred več kot petnajstimi leti, ko sem prireditev prvič izpeljal, si nisem niti v sanjah predstavljal, da bo dobil takšne konotacije. Že takrat sem si želel, da bi ga predstavljali na nacionalni RTV in v osrednjih kulturnih prostorih. Danes predstavlja ta projekt tudi enega najpomembnejših branikov slovenske rokovske glasbene produkcije.” Dušan Hedl, organizator

V okviru projekta Rokerji pojejo pesnike vedno znova srečujemo kvalitetne in priznane izvajalce (kot so Kvinton) in tudi takšne popularnejše, za mlade bolj zanimive (naprimer Invite). Slednjih tokrat na koncertu ni bilo, Kvinton so pa na žalost svoj nastop odpovedali.

PROGRAM ROKERJI POJEJO PESNIKE V ŽIVO 27. 11. 2010 v Jazz klubu Satchmo:

MATEJ KRAJNC
Hvalnica anamnezi (Ivo Stropnik)
V pisarni (Marko Samec)

RUKOLA

Panična (Rick Klaus Theis)
Roža (Rick Klaus Theis)
Orošeni (Željko Perovič)
Revolucija (Bojan Tomažič)

KATARINA AVBAR
Klobuk (Aleš Šteger)
Ali veste (Bojan Tomažič)

ADAM
Tekoči kristali (Nino Flisar)

MARTIN RAMOVEŠ BAND
Odtis mrtvega človeka (Regina Kralj)

JOKO ONO
Priprta bližina (Dejan Koban)

BLUTWURST
Oda zahoda (Marko Samec)
Odpustki (Jožek Štucin)

HARD.COM
Strah je votel (Vinko Möderndorfer)

TADEJ VESENJAK
Na praznih parkiriščih (Jan Šmarčan)

THE FREE NIGHT RIDE
Na toplem polju (Nevenka Miklič)

RIDE ON
Pred zrcalom (Sebastian Koren)

BIG ADDICTION
Dan Mrtvih (Aleš Mustar)

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.