Lepotilno in zdravilno sredstvo

Poglejmo za kaj vse je oljčno olje dobro:

Loščilo za pohištvo
Oljčno olje lahko uporabite kot loščilo za lakirano leseno pohištvo: na mehko krpo razporedite čajno žličko olja in zloščite pohištvo. Oljčnemu olju lahko dodate tudi limonin sok, ki bo moč naravnega čistila še okrepil. Z oljčnim oljem lahko zloščite tudi nerjaveče jeklo in medenino.

Oljčno olje kot lepotilno sredstvo
Oljčno olje je odličen vlažilec za nohte tako na rokah kot na nogah. Obnohtno kožico namažite s kapljico oljčnega olja ali si pripravite kopel s toplo vodo in žličko oljčnega olja pred manikuro ali pedikuro.
Z oljčnim oljem lahko tudi ukrotite štrleče lase na deževen ali vetroven dan z domačo kozmetiko, si naredite balzam za ustnice: stopite čebelji vosek in ga zmešajte z oljčnim oljem v razmerju 1:1, za lepši vonj pa dodajte kapljico eteričnega olja vrtnice. Z oljčnim oljem lahko pripravite tudi odličen domači piling: zmešajte ga s soljo ali sladkorjem, zmasirajte telo in sperite. Prav tako ga lahko dodate žličko v kopel ali pa z njim odstranite ličila.

Oljčno olje kot domače zdravilo
Požirek oljčnega olja pred spanjem naj bi pomagal navlažiti grlo in tako preprečiti smrčanje. Vredno je poskusiti, mar ne? Prav tako naj bi oljčno olje pomagalo pri žgečkanju v grlu. Oljčno olje naj bi pomagalo tudi pri bolečinah v ušesu – palčko za ušesa natopite z oljčnim oljem in ga z njo nežno nanesite v uho.
Včasih so z oljčnim oljem odpravljali tudi uši: oljčno olje so nanesli na lase in pustili delovati 40 minut, nato pa lase dobro izprali. Oljčno olje je dobro tudi za živali: dodatek oljčnega olja v hrani vaše mucke naj bi pomagal preprečevati kepe iz dlak ter poskrbelo za sijoč kožušček.

Majhni triki z oljčnim oljem
Z oljčnim oljem lahko „osvobodite” zadrgo, ki se je zataknila: kaplijico olja nanesite na zadrgo z vatirano palčko in nežno potegnite. Z oljčnim oljem lahko tudi utišate škripajoča vrata: s sprejem ali vatirano palčko nanesite olje na škripajoč ležaj. Tudi čevljem lahko vrnete sijaj z oljčni oljem, ki ga uporabite namesto običajnega loščila za čevlje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.