S pravilnim učenjem do uspeha!

Pri učenju si najprej morate narediti svoj lastni učni načrt …
Gre za različne tehnike učenja, pri čemer je pomembno, da ugotovite, katera vam najbolj ustreza.

Lastni učni načrt!
Preden se lotimo učenja, se najprej vprašajmo – ali se znam učiti! KDAJ, KJE, KAKO in ZAKAJ … če si znate odgovoriti na ta vprašanja, potem bo učenje zares mačji kašelj!

Se je tudi vam zataknilo?! Najprej si izdelajte svoj lastni učni načrt.
KDAJ? Določite si del dneva, ki bo namenjen učenju, časovno omejitev ter premore, določite tudi število dni, namenjenih določenemu učenju (npr. vsako jutro po zajtrku, od 8-10h, 15 min pavze ter od 10:15h do 12h, 14 dni)
KJE? Ne boste verjeli, ampak zelo pomembno je, kje se učite. Učenje naj poteka v prostoru, kjer se počutite dobro, prostor mora biti dovolj svetel, zračen, v njem pa naj bo čim manj stvari, ki preusmerijo vašo pozornost (npr. računalnik, telefon ipd.)
KAKO? Tudi to vprašanje oz. odgovor nanj je zelo pomemben. Če se poglobite vanj, kmalu ugotovite, da se sploh ne znate učiti. Zato je pomembno, da ugotovite, katera tehnika vam najbolj ustreza in s katero izmed njih v najkrajšem času pridete do najboljših razultatov. Pozor! Če tvoji prijateljici oz. prijatelju odgovarja tehnika branje, še ni nujno, da tudi ti z njo desagaš najboljše rezultate!
ZAKAJ? Starši vas iz dneva v dan nagovarjajo k učenju, vas spodbujajo, nekatere silijo ali celo prsoijo … vam je znano? Vsekakor je s strani staršev to zelo pomembno in odgovorno delo in v določenem obdobju je otroka treba usmerjati, toda vsak posameznik se mora zavedati, zakaj se uči. Učimo se zase, za svoje življenje in za svoje cilje ter interese. Ko boš to spoznal/a, si na konju!
Zanimivost = FOTOBRANJE!
Gre za obvladovanje tehnik in konceptov, ki tisočim po svetu pomaga, da v zelo kratkem času predelajo ogromno gradiva. Vas še ni prepričalo? Kaj pa, če vam zatrdimo, da se ob branju še zabavate? Res je, poleg tega je fotobranje že uveljavljen tečaj, saj je na svetovnem trgu že kar 24 let. Izumitelj slednjega je ameriški strokovnjak na področju psihologije, vodenja organizacij in osebnostnega razvoja.
In kako je to mogoče?
Če se želite tudi sami naučiti teh »čudo« tehnik, se lahko v Sloveniji udeležite dvodnevnega seminarja. S tem tečajem boste pridobili nov zanos, entuziazem ter večjo učinkovitost pri branju in učenju. Srečali se boste tudi s 300 str. debelo knjigo, katero boste predelali v pičlih 30 minutah. Poleg tega boste spoznali, da nihče nima slabega spomina, naučili se boste hitrega učenja tujega jezika in ugotovili, na kakšen način si zapomnite večje število informacij. Vsekakor gre za zanimiv tečaj, ki bo v pomoč mnogim bodočim brucem, ki se spopadajo z mislijo, kako na faksu predelati toliko učnega gradiva.

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.