Čarobni maturantski ples

Nepozabna noč, ki je ne boste nikoli pozabili …

Maturantski ples je res velik dogodek, zaključek srednješolskih dni in obenem pomembna življenjska prelomnica, ki vodi v svet odraslih. Ste že razmišlali, kje se bo zgodil spektakel, kakšen program boste predstavili in seveda s kakšno obleko najbolj očarali?

Zares magičen večer!
Da gre za enkratno in zares nepozabno noč, vam zna povedati prav vsak, ki je maturantski sples doživel. In kaj je tako čarobnega? Prav vse, od začetnih plesnih priprav, prvih nerodnih korakov, obratov ali še celo kakšnega spektakularnega padca pa vse do prvega neuradnega dela – generalke. Na njej še zadnjič skupaj z organizatorji povadimo celoten spektakel. Še zadnjič pred plesom s sošolci odidemo na pijačko in še zadnjič prekomentiramo zadnje podrobnosti. Podorbnosti? Seveda, kdaj bomo prišli, s kom, kje se bomo dobili, obleka, make up … in še in še in še …! Komaj se zavemo, pa je tu že dan, ko se bo vse skupaj zares zgodilo. Pa po vrsti. Zjutraj se zbudimo, pogledamo v ogledalo, joooooj … panično ugotovimo, da se nam je ravno danes na obraz prikradel strašen herpes. Razočarani se hitro oblečemo in odhitimo. Kam? Frizer, make up, nohtki … Kaj pa moški? Tudi oni hitijo, malo manj, ampak še vseeno. Gel, frizurca, britje, še zadnji detajli in še preden dojamemo, se že tlačimo v elegantne, edinstvene in zares sanjske obleke. Starši s solzami v očeh želijo vse skupaj zabeležiti in tako nastanejo že prve fotografije. Naj se vam ne zdi neumno, čez nekaj let si jih boste prav z veseljem ogledali, in to ne enkrat! Sledi pot na samo prizorišče. Ker že komaj čakate, da zagledate »spedenane« sošolce, se vam pot vleče in vleče. Končno ste prispeli. Vauuuuu … svečane obleke, popolni make-upi, skratka vse tipi topi, tako kot se za takšen dogodek spodobi. In že se dogaja, slikanje, pogostitev, svečan prihod, gaudeamus, večerja, druženje s starši, starimi starši in prijatelji, sošolci in veliko plesa ter še več fotografiranja. Vsi maturantje ste v središču pozornosti in v tem zares uživate. Večer se počasi, a vztrajno, bliža uradnemu zaključku. Zares nepozabno! Poslovite se od svojih staršev in pred vami je še preostanek nepozabne noči in težko pričakovani after party. Zažurajte, pozabite skrbi, sprostite se in uživajte do konca … to je vaš dan in nihče vam ga ne sme vzeti!

Maturantske obleke!
Prav maturantska obleka pa je ena izmed stvari, ki naredi ples zares edinstven, svečan in nepozaben dogodek. Res je, da je to bolj ženska »zadeva«, saj moški navadno ne komplicirajo. Vsekakor pa je dejstvo, da mora biti obleka lepa, svečana in edinstvena. Vsak sam najbolj ve, kaj mu pristaja in kaj ne, če ste v zadregi, lahko povprašate starše, v nekaterih trgovinah pa so vam na voljo tudi stilisti. Nikar se ne bojte povprašati, svetovanje je brezplačno, zato brez panike. Dekleta, pri izbiri bodite pozorne na barvo, kroj in dolžino obleke. Res je, da je črna lepa in edinstvena barva, toda prav tako kot ostale vam tudi ta mora pristajati. Nikar pa se vsa dekleta ne odločite zanjo! Pogled na same črne pike ne bo prav nič veličasten! Torej svetlolaske in svetlopolta dekleta se odločite za bolj pastelne barve, medtem ko si temnejše brez skrbi lahko privoščite najbolj živahne barvne kombinacije. Tudi dolžina je pomembna. Če ste bolj nizke rasti, nikar ne posezite po dolgi obleki, če pa ste bolj visoke, bo prav dolga obleka prava izbira. Pri vsem tem pa je pomembno, da poudarite tisto, kar je na vas najlepše in skrijete kritične predele, predvsem pa to, da se v obleki dobro počutite. Samozavest je neprecenljiv modni dodatek. Fantje, tudi vi tokrat lahko naredite nekaj več za svoj videz. Spremljevalko povprašajte, kakšna bo barva njene obleke, in poskrbite, da bosta ta večer tudi barvno usklajena. Če vam je neudobno v kravati, potem se lahko odločite tudi za metuljčka, šal, če pa si bolj športni tip, se odloči za športno obleko, kjer navadno ni nobene od naštetih stvari.

Za nekatere bolj, za druge manj čaroben ples se kmalu tudi zaključi in nekateri bi ga z veseljem še enkrat ponovili. Dejstvo je, da se zgodi le enkrat v življenju in zato poskrbite, da bo zares nepozaben!

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.