Schengenfest 2012: Odličen žur ob Kolpi!

Na letošnjem že petem Schengenfest glasbenem festivalu v Vinici (SLO) je bilo opaziti dobre premike na boljše, kar je verjetno posledica prevetrene organizacijske ekipe (pohvalno!). Festival, ki je vrata zaprl danes zgodaj zjutraj, je pokazal kar nekaj znanih imen, od katerih izpostavimo domače Siddharta, Big Foot Mama, Dan D, Tabu, Leeloojamais ter tuje Parni Valjak, Majke, Merqury Band (Queen tribute), The Shapeshifters, Funkerman, Gramophonedzie, Nati Katchi in še kar nekaj drugih.

Verjetno je njegova največja prednost prav lokacija, na robu Evrope, tik ob reki Kolpi, kjer smo obiskovalci v kopalkah pričakali sleherni večer dogajanja. Čeprav v kampu, ki bil je mimogrede vštet v ceno vstopnice, in širši okolici dogajanja tudi letos nismo uspeli priklicati »izgubljenega Marjana«, so se ekipe zabave željnih harmonično premikale po festivalnem območju, ki so preplavile celoten okraj (temu dejstvu bi se lahko bolj prilagodili domačini, ki so nas gledali malo postrani).

Pod črto, dober bandovsko-elektronski main-stream festivalčič, namenjen predvsem mlajšim publikam in t.i. večnim študentom. Schengenfest, še se vidimo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.