Še samo 5 dni do TEDxFDV

Do prvega slovenskega akademskega TEDx dogodka nas loči samo še nekaj dni. TEDxFDV bo namreč navdušil več kot 400 študentov in ljubiteljev TEDx dogodkov že v torek, 22. maja 2012. Utrip družbe boste lahko začutili v živo tudi preko spletnega prenosa.

 

22. maja 2012 bo med 18. in 20. uro v veliki dvorani Fakultete za družbene vede v Ljubljani svoje ideje in poglede na krovno temo utrip družbe delilo 7 govorcev. Navdušili vas bodo Sašo Jovanovič s prostori intenzivne komunikacije, Viljem Gogala z življenjem brez denarja, Mojca Markizeti pa z aktivnim državljanstvom in zadovoljstvom posameznika. Simona Lampe bo spregovorila o izbiri med finančno varnostjo in kreativnostjo, Luka Stanovnik o delu s srcem, Črt Podlogar o ideji boljše družbe, Marko Grobelnik pa bo orisal kaj se zgodi, ko informacija prestopi meje jezika. Ogledali si boste tudi enega izmed tujih TED govorov, sprostil pa vas bo pevski zbor Fakultete za družbene vede.

 

Mesta na dogodku so sicer že zapolnjena, saj je 140 vstopnic za zunanje udeležence v nedeljo, 13. maja, pošlo v dobrih dveh urah, vstopnice za študente FDV pa že teden pred tem. Skupno je tako na TEDxFDV prijavljenih že več kot 400 udeležencev. Kljub temu se lahko prijavite na čakalno listo in poskusite svojo srečo. V kolikor vam ne uspe, lahko spremljate dogodek v živo preko spletnega prenosa na www.morel.si.

 

Več informacij dobite na www.tedxfdv.com in info@tedxfdv.com, TEDxFDV pa lahko sledite tudi preko Facebooka in Twitterja.

 

O TEDx, x=neodvisno organiziran dogodek

V duhu idej, ki jih je vredno širiti, je nastal TEDx. To je program lokalnih samoorganiziranih dogodkov, ki združujejo ljudi, da bi podoživeli izkušnjo podobno izvorni konferenci TED. Ob dogodku TEDx se izmenjujejo predvajani TED Talks in govorniki v živo z namenom, da zanetijo poglobljeno razpravo in povezanost znotraj majhne skupine. Ti lokalni, samoorganizirani dogodki se označujejo kot TEDx, kjer x pomeni neodvisno organiziran dogodek. Medtem ko konferenca TED poda splošne smernice za program TEDx ter določi pravila in predpise izvajanja, posamične dogodke TEDx organizirajo neodvisni posamezniki v lastni režiji.

O TED

TED je neprofitna organizacija, posvečena širjenju dobrih idej. Vse skupaj se je začelo pred 25 leti kot 4-dnevna konferenca v Kaliforniji. Od takrat dalje TED podpira ideje preko raznovrstnih aktivnosti. Vsakoletna TED konferenca gosti vodilne svetovne mislece in akterje, ki posredujejo svoje ideje v obliki 18-minutnih govorov. Ti govori so kasneje brezplačno dostopni na strani TED.com. Med vabljenimi govorniki so bili Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende in bivši britanski premier Gordon Brown. Konferenca je organizirana v Long Beachu, v Kaliforniji, z vzporednim dogodkom v Palm Springsu (živi prenos); TEDGlobal je vsako leto organiziran v Oxfordu, v Veliki Britaniji; TED-ovi medijski projekti vključujejo TED.com, kjer je dnevno objavljen novi govor s konference in “Open Translation Project” (projekt odprtega prevajanja), ki poskrbi za podnapise in interativne transkripcije, kot tudi možnost prostovoljcem po vsem svetu, da prevajajo govore; TED izdaja letno TED priznanje, kjer izjemni posamezniki z željo po spremembi v svetu, dobijo možnost, da to spremembo uresničijo; TEDx, ki ponuja posameznikom ali skupinam možnost, da gostijo lokalne, samoorganizirane dogodke po svetu in TEDFellows program, ki pomaga inovatorjem po vsem svetu, da postanejo del TED skupnosti in z njeno pomočjo povečajo vpliv njihovih projektov in aktivnosti.

Sledi TED na Twitterju – twitter.com/TEDTalks, ali na Facebooku – facebook.com/TED.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.