Sex med menstruacijo? Ali kako olajšati tiste dni

Female using mobile phone while lying in bed
Foto: grinvalds iz iStock

Soft Tamponi so bili razviti na podlagi najnovejših ginekoloških raziskav za higienski spolni odnos med menstruacijo.

So tudi idealna rešitev za nošenje v savni, pri vseh športnih in drugih dejavnosti. Gre za majhne roza tampone, ki so brez vrvice, narejeni so iz bikompatibilne pene, brez kemičnih dodatkov in tehtajo komaj 2 g, pri tem pa imajo veliko vpojnost. Soft-tamponi so optimalna higienska zaščita, so sterilni, pakirani posamično in so dermatološko ter klinično testirani.

Akcijska ponudba Soft tamponov in Lunette skodelice v Dm-u . (31% popusta – Pohitite do razprodaje zalog!)

Prednosti Soft Tamponov:

1. Med spolnim odnosom oba partnerja ne čutita prisotnega tampona, ki se anatomsko prilega in nima nadležne vrvice.

2. Navadni tamponi ponavadi nabreknejo, Soft-Tampon pa se enostavno stisne, kjer ostane prožen in ne spremeni svoje prvotne velikosti.

3. Soft-Tamponi so inovativno narejeni iz netoksične in biokompatibilne pene. Material ne ostaja v telesu in ne vsebuje kemičnih snovi, ki bi lahko povzročile draženje.

4. Zaradi zagotavljanja visoke higiene, so Soft- Tamponi pakirani sterilno in posamično. Zaradi mehke in prožne pene so zelo lahki (2g), kljub temu pa imajo odlično sposobnost vpijanja, ki je celo višja od navadnih tamponov.

5. Soft-Tampon je enostaven za uporabo, stisnemo ga skupaj na straneh in ga s sredincem potisnemo z okroglo stranjo pred maternični vrat. Odstranimo ga s pomočjo zanke (zarezane luknjice), hitro in enostavno, z enim prstom.

Kako delujejo, če ni vrvice?

Nožnica oz. vagina je dolga približno -+ 8 cm, na koncu je maternični vrat, ki ščiti maternico pred vhodom bakterij in drughih tujkov v maternico. Maternični vrat ima tudi čep, ki se odpre pri porodu, da gre plod lahko ven. Tako ni bojazni, da bi med spolnimi odnosi tampon zlezel kam drugam. Verjetno se sprešujete kako tampon izvlečete ven, po končanem spolnem odnosu? Lahko se seveda zgodi, da ga ne boste takoj začutili z roko, vendar je dejstvo da tampon ne more biti daleč. V kolikor počepnete in napnete mišice se tampon sam potisne bolj proti ustju nožnice in v počepu se tudi nožnica skrajša, tako tampon lažje zagrabimo ter izvlečemo. Pomagamo si z pincetnim prijemom (palec in kazalec).

Pri tem boste tudi bolje spoznali svoje telo.

Za brezkrbno preživljanje časa med menstruacijo obstaja več različnih možnosti. Alternativa tradicionalnim vložkom in tamponom je prav gotovo menstrualna skodelica.

Lunette menstrualna skodelica

Na plaži smo lahkobrez skrbi, saj nam ni treba takoj po plavanju na toaleto. Menstrualna skodelicaje iz silikona, ki ne draži in ne suši sluznice, ne vpija tekočine, temveč jo zbira. Vakuumsko se umesti v spodnji del nožnice, po potrebi jo praznimo 2 do 3-krat na dan. Jeizredno ekološka , saj ne potrebujemo več vložkov in tamponov, ter posledično tudi ni odpadkov. Investicija v skodelico se povrne že v treh mesecih, ker jo uporabljamo več let. Uporablja jo čedalje več osveščenih žensk tudi pri nas. Na voljo so v Tuš drogerijah.

– nosimo jo tudi med aktivnostmi ( plavanje, spanje , šport . . .)

– ne tvori neprijetnega vonja

– ne suši/draži vaginalne sluznice in ne moti naravnega gibanja telesa

– uporabljamo jo lahko že med prvim menstrualnim ciklusom,

kot tudi pred prvim spolnim odnosom, ker se jo umesti v spodnji del nožnice

– privarčuje denar in varuje okolje

Kako deluje?

Skodelico prepognemo na polovico in jo vstavimo v spodnji del nožnice, za razliko od tampona, ki ga potisnemo globoko v nožnico. Po praznjenju jo izperemo z vodo ali obrišemo z dezinfekcijskim robčkom. Lahko si pomagamo tudi s plastenko vode, s katero splaknemo  skodelico kar nad straniščno školjko tudi v javnih toaletah.

Nepremočljive spodnje hlačke Pri nas imamo tudi nepremočljive spodnje hlačke, s katerimi lahko sproščeno spimo, ker ne prepuščajo tekočin in so kot dodatna zaščita za močnejše menstruacije v izogib neprijetnim situacijam. Higienske hlačke so iz obogatenega bombaža, zato dihajo in so pralne ter nam zagotavljajo popolno končno zaščito.

Ni skrbi, da bi med spanjem popackali rjuhe in posteljo.

Ni skrbi, da bi nas opazili z madežem na hlačah.

Ni bojazni, da nas menstrualni madeži presenetijo.

Higijenski pralni vložek

Okolju in zdravju prijazen, narejen iz blaga in se lahko uporablja kot mehka in nevidna menstrualna zaščita. Peremo ga na 60-90°C v pralnem stroju. Z vsemi novimi alternativami ni več skrbi, da bi med spanjem popackali rjuhe in posteljo, ni skrbi pred madeži na hlačah ter ni več bojazni, da bi vas ob tolikšni ponudbi menstrualni madeži presenetili.

Vir: www.soft-tamponi.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.