Si brez statusa, pred prvo zaposlitvijo ali tik pred dopolnjenim 26. letom starosti?

V Vzajemni smo za mlade pripravili paket Vzajemna Mladi, ki vsebuje dopolnilno zdravstveno zavarovanje Vzajemna Zdravje, darilo – torba, darilni bon za 4 brezplačne premije ob sklenitvi celoletnega zavarovanja Vzajemna Tujina – Multitrip…

V vseh treh primerih si oziroma boš postal zavezanec ali zavezanka za doplačilo zdravstvenih storitev, medicinskih pripomočkov ali zdravil. Zato za začetek pomisli na najpomembnejšo stvar: svojo zdravstveno varnost.
Obvezno zdravstveno zavarovanje stroškov zdravstvenih storitev ne krije v celoti dijakom ali študentom, ki:
• izgubijo status,
• se prijavijo na zavodu za zaposlovanje,
• se prvič zaposlijo,
• dopolnijo 26 let.

Mladim, ki postanejo zavezanci za doplačevanje zdravstvenih storitev, svetujemo pravočasno sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Če zavarovanja ne sklenejo v enem mesecu od ureditve obveznega zdravstvenega zavarovanja, bo, skladno z zakonom, za vas veljala trimesečna čakalna doba. To pomeni, da bo zavarovanec tri mesece od sklenitve dopolnilnega zavarovanja ob obisku zdravnika še vedno sam kril delež stroškov zdravstvenih storitev, ki bi sicer bili pokriti z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem. Čakalne dobe ni, če oseba sklene zavarovanje v roku enega meseca od dne, ko postane zavezanec za doplačevanje k zdravstvenim storitvam. Običajno je to po prekinjenem ali zaključenem šolanju, s pričetkom redne zaposlitve ali pa takrat, ko dopolni 26 let.

Zakon predvideva tudi poviševanje premije za tri odstotke za vsako nezavarovano leto. Zato še toliko bolj priporočamo pravočasno sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
Vzajemna zdravstvena zavarovalnica zato mladim priporoča, da si uredijo dopolnilno zdravstveno zavarovanje in sklenejo paket Mladi.

V Vzajemni smo za mlade pripravili poseben paket Vzajemna Mladi, ki vključuje:
• dopolnilno zdravstveno zavarovanje Vzajemna Zdravje,
• darilo – torba,
• darilni bon za 4 brezplačne premije ob sklenitvi celoletnega zavarovanja Vzajemna Tujina – Multitrip,
• ugodnosti za zavarovance Vzajemne.

Paket Vzajemna Mladi lahko sklenete do 31. 08. 2011 v vseh naših poslovalnicah, preko klicnega centra na brezplačni telefonski številki 080 20 60, poiščite obrazce na info točkah Vzajemne in jih pošljite po pošti, pri sklenitvi zavarovanja preko http://www.vzajemna.si/zavarovanja/vzajemna-mladi/ pa nudimo najvišji zakonsko dovoljeni 3-odstotni popust.
Višina premije je v okviru posamezne zavarovalnice enotna ne glede na spol, starost in zdravstveno stanje osebe. Pri Vzajemni je premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje najnižja, mesečna premija tako znaša 24,62 €, s 3 % popustom pa 23,88 €.
Letna premija ob enkratnem plačilu pa znaša 286,58 EUR in že vključuje 3-odstotni popust.

ZDRAVJE JE NEPRECENLJIVA VREDNOTA NAS VSEH, ZATO GA VARUJMO IN SKRBIMO ZANJ.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.