SiTi pod zvezdami!

2.-11.6., Ljubljanski grad, grajsko dvorišče

SiTi Teater BTC tudi letos zaključuje sezono s ciklom predstav na dvorišču Ljubljanskega gradu, ki se bo začel 2. junija in ponudil izbor štirih največjih uspešnic pretekle sezone.

 

Pod zvezdami vas bo najprej nasmejala navihana predstava Mulc … vas gleda, sledil ji bo TAK SI, ki se lahko pohvali z nagrado Žlahtna komedija po izboru občinstva 2014. Tretji bo na vrsti Star fotr, absolutna uspešnica pretekle sezone, cikel pa bo zaključila stara znanka grajskega dvorišča – največkrat odigrana monokomedija pri nas, Jamski človek.

 

V primeru slabega vremena bodo predstave v SiTi Teatru BTC.

 

ponedeljek, 2.6. ob 21h: Mulc … vas gleda

 

V SiTi Teatru BTC smo že slišali izpoved sveže pečenega fotra in se smejali tegobam starega fotra, zato je zdaj čas, da besedo dobi mulc. O svetu odraslih, pasteh sodobne vzgoje, odnosih v družini in prvi ljubezni bo skozi otroške oči z zvrhano mero navihanega humorja spregovoril Bojan Emeršič. Monokomedijo, ki je nastala po besedilu Roka Vilčnika in Bojana Emeršiča, režira Jaša Jamnik.

 

besedilo: Rok Vilčnik in Bojan Emeršič, režija: Jaša Jamnik, igra: Bojan Emeršič, produkcija: Kreker in SiTi Teater BTC

  

četrtek, 5.6. ob 21h: TAK SI

 

Kaj se zgodi povprečnemu taksistu v slovenski prestolnici, ko v njegov taksi sedejo konceptualni umetnik, bivši gej, novopečeni vstajnik, brezposelni punker s kravato, duhovnik brez prakse in dementni profesor marksizma? Nestrpna komedija izpod peresa Gorana Vojnovića v režiji Aleksandra Popovskega s Klemnom Slakonjo in Tadejem Tošem je na letošnjih Dnevih komedije v Celju prejela kar tri od petih nagrad, tudi nagrado Žlahtna komedija po izboru občinstva!

 

besedilo: Goran Vojnović, režija: Aleksandar Popovski, igrata: Tadej Toš in Klemen Slakonja, produkcija: SiTi Teater BTC in Kreker

 

ponedeljek, 9.6. ob 21h: Star fotr

 

Smešna plat neizogibnega staranja za vse, ki jih je groza trenutka, ko jim bodo mlajši  prijazno odstopili sedež. Kaj se zgodi, ko vas zapustijo otroci in vaš dom napolnijo vnuki? Sladke skrbi sodobnega dedka nam bo po več kot 150-ih ponovitvah zaupal Janez Hočevar Rifle v režiji Jurija Zrneca. Dva mojstra humorja, ena odlična predstava za vse generacije!

 

besedilo: Bjarni Haukur Thorsson, prevod: Lija Pogačnik, priredba in režija: Jurij Zrnec, igra: Janez Hočevar Rifle, igra v predfilmu: Polona Vetrih, produkcija: Kreker in SiTi Teater BTC

 

sreda, 11.6. ob 21h: Jamski človek

 

Svetovni komični fenomen v izvedbi Uroša Fürsta, ki je z več kot 600 ponovitvami tudi v Sloveniji porušil vse rekorde. Prek 180.000 nasmejanih gledalcev že ve, da so odnosi med spoloma komedija, čeprav se nam največkrat ne zdijo prav nič smešni. Pridita, še preden se skregata!

 

besedilo: Rob Becker, prevod: Lija Pogačnik, režija: Nataša Barbara Gračner, igra: Uroš Fürst, produkcija: Gustav film, Theater Mogul in SiTi Teater BTC

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.