Škisova tržnica ohranila svoj sloves

20.000 glava množica mladih se je v sredo, 8. maja 2013, zbrala na Letnem telovadišču Narodni dom Ilirija, kjer se tekom kulturno obarvanega popoldneva in glasbenega večernega dela zvrstilo ogromno pestrih aktivnosti za mlade. Študentski klubi so v okviru regijskih otočkov za mlade pripravili degustacijo lokalnih kulinaričnih značilnosti, lepo vreme pa je še dodatno posrbelo, da se je Ilirija napolnila do zadnjih kotičkov tudi v večernem delu.  

Škisova tržnica se je že kot tradicionalno pričela ob 12. uri s slavnostnim mimohodom študentskih klubov, na čelu katerega so se predstavile mažorete iz Laškega. Po tem, ko smo imeli priložnost slišati v živo zapeto slovensko in evropsko himno, je obiskovalce pozdravil predsednik Zveze študentskih klubov Slovenije, Jaka Bassanese, podporo mladim pa so izrazili tudi minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, podžupanja Mestne občine Ljubljana, Tjaša Ficko, v znamenju prve EKO prireditve tudi direktor podjetja Snaga d.o.o., Janko Kramžar, predsednik Evropske študentske unije, Rok Primožič ter župan občine Slovenske Konjice, gospod Miran Gorinšek.

Prireditev sta nepričakovano s svojim obiskom počastila in mlade pozdravila tudi predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, in župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković.

Po uradni otvoritvi se je glavno dogajanje preselilo na regijske otočke, kjer je 57 študentskih klubov pripravilo stojnice s svojimi  lokalnimi značilnostmi, obiskovalci pa so imeli možnost preizkusiti številne domače dobrote ter se podružiti s svojimi prijatelji in in znanci iz vseh koncev Slovenije. Študentske organizacije so letos pripravile EKO otoček in mladim ponudile pestro izbiro zdrave prehrane.

Škisova tržnica slovi tudi kot prva ekološko usmerjena prireditev v Sloveniji, ki pa aktivnosti v smeri ozaveščanja mladih po pomenu čistega okolja iz leta v leto nadgrajuje. Dogodek je bil tudi letos ekološko obarvan, saj so se odpadki sproti ločevali ter v sodelovanju s podjetjem Snaga d.o.o. ter podjetjem Eko plus d.o.o. stiskali in odvažali.

 

Ena od novosti letošnje Škisove pa je mobilna aplikacija, ki poleg vseh informacij o prireditvi, programu, vizualni predstavitvi prizorišča ter številnih nagradnih igrah omogoča tudi funkcijo »Poišči prijatelja«. Tako so lahko mladi z uporabo mobilne aplikacije v veliki gneči obiskovalcev ugotovili lokacijo svojega prijatelja.

V večernem delu je premierno na 16. Škisovi tržnici in tudi na sploh v Sloveniji nastopila glasbena skupina Peter Bič Project iz Slovaške, ki je mlade navdušila predvsem z glasbo »Hey now«. Obiskovalci so imeli priložnost zapeti tudi z legendarnimi hiti glasbene skupine Dan D ter zamigati ob ritmih skupine Manouche. Svojo pozornost si pritegnili tudi posebni LET3 z značilno opravo ter prepoznavno glasbo. Nastopile so tudi glasbene skupine Xequtifz, Zebra dots, Kill kenny, John Doe in Dirtswitch.

Za pestre aktivnosti na malem prizorišču je letos prvič posrbela Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, kjer so poleg predstavitve svojih projektov in zavodov poskrbeli tudi za posebno vzdušje ob ritmih elektronske glasbe.  Na elektronskem ŠOU odru so nastopili DJ Manuel Dark, DJ Matteo Kunst, DJ Alex Cvetkov, DJ Matthew Z, DJ Cley Clemens, DJ Dominique Jardin in DJ Kuky.

 

 

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.