Slovenia Coworking

Sodoben način dela, ki samozaposlenim in drugim profesionalcem omogoča, da si občasno ali za stalno delijo “sodelavni” prostor z drugimi ustvarjalci iz svoje ali sorodnih panog. V Slovenia Coworking se zavzemajo za promocijo in popularizacijo coworkinga v Sloveniji.

Poznate coworking? Gre za sodoben način dela, ki samozaposlenim in drugim profesionalcem omogoča,da si občasno ali za stalno delijo »sodelavni« prostor z drugimi ustvarjalci iz svoje ali sorodnih panog.  Gre za filozofijo, ki spodbuja spontano mreženje nadarjenih posameznikov najrazličnejših profilov. Profesionalci se glede na trenutne želje in potrebe povezujejo na projektih, izmenjujejo izkušnje in si med seboj pomagajo in skupaj ustvarjajo. Coworking je svetovni fenomen, ki je v zadnjih dveh letih doživel neverjeten razcvet in kot nova oblika gospodarstva lahko uspešno živi zgolj z aktivnim vključevanjem večjih podjetij, ustvarjalnih, podjetniških ter vladnih in nevladnih skupnosti, ki v tej obliki povezovanja prepoznajo razvojne priložnosti. 

Tako okolje spodbuja razvoj inovacij in predstavlja obetavno rešitev za ponoven zagon gospodarstva in ustvarjanje boljše družbe. Gospodarska kriza zahteva večjo fleksibilnost vseh členov gospodarstva. Podjetja težijo k zmanjšanju števila zaposlenih in se raje odločajo zgolj za občasne pogodbene najeme profesionalcev s specializiranimi znanji.  Ob tem vse več profesionalcev v intelektualnih poklicih išče in ceni večjo samostojnost ter vrednote deljenja in medsebojnega sodelovanja, ki jih spodbuja splet. V Sloveniji je vse več profesionalcev samozaposlenih ali dela v manjših (lastnih)podjetjih. 

V Slovenia Coworking, Zavodu za razvoj kreativnih industrij se zavzemajo za promocijo in popularizacijo coworkinga v Sloveniji, kot inovativnega in učinkovitega delovnega pristopa. Za ponoven zagon gospodarstva in ustvarjanje boljše družbe. Sodoben način dela je namenjen samozaposlenim in drugim profesionalcem, da si občasno ali stalno delijo »sodelavni« prostor z drugimi ustvarjalci iz svoje ali sorodne panoge.

Iniciativa Slovenia Coworking si prizadeva za promocijo in popularizacijo coworkinga v Sloveniji:

–          z organizacijo dogodkov, delavnic in izobraževanj na temo coworkinga,

–          z grajenjem lokalnih coworking skupnosti,

–          z vzpostavljanjem ali svetovanjem pri vzpostavljanju coworking prostorov in druge potrebne coworking infrastrukture v Sloveniji,

–          s konstruktivnim mrežnjem različnih pomembnih deležnikov (profesionalcev, coworkerjev, gospodarstvom, državo in nevladnimi organizacijami ter drugimi zainteresiranimi posamezniki ali skupinami,

–          z mednarodnim povezovanjem z drugimi coworking združenji in coworking po Evropi in svetu (projekt Coworking Visa).

Januarja 2012 so v okviru projekta svetovnega coworking festivala »JellyWeek« v Kinu Šiška organizirali prvi coworking dogodek v Sloveniji. Zaradi številnih pozitivnih odzivov obiskovalcev sedaj coworkajo vsak četrtek od 9 do 17 v Kinu Šiška.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.