Slovenska študenta prva na evropskem tekmovanju v načrtovanju analognih vezij

Študenta Fakultete za elektrotehniko ljubljanske univerze Miha Leskovec in Urban Medič sta pod mentorstvom Marka Jankovca zmagala na evropskem tekmovanju v načrtovanju analognih vezij (Analog Design Contest Europe 2010).

Tekmovanje organizira podjetje Texas Instruments, vodilni svetovni proizvajalec integriranih vezij, ki ima sedež v ZDA. Cilj tekmovanja je bil za omenjeno podjetje izdelati inovativne rešitve, ki temeljijo na uporabi širokega spektra visoko zmogljivih, analognih integriranih vezij.

Samo tekmovanje je potekalo v dveh fazah. V prvi so študenti tekmovali znotraj petnajstih evropskih univerz. V Sloveniji so sodelovale štiri ekipe Univerze v Ljubljani in ekipa Univerze v Mariboru. Zmagovalci tekmovanj so se nato pomerili še na evropski ravni. 18. novembra na evropskem sedežu podjetja v Freisingu v Nemčiji je bil finale, kjer je slovenska ekipa zasedla prvo mesto in prejela 6000 evrov vredno glavno nagrado.

Zmagovalni projekt študentov ljubljanske Fakultete za elektrotehniko se je osredotočal na izdelavo naprave, ki s pomočjo optičnega sistema virov in senzorjev zajema odbiti signal od strune bas kitare in ga pretvarja v avdio signal.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.