Slovenski strip v Osijeku

Pobrateni mesti Maribor in Osijek v tem letu, ko Maribor nosi naziv Evropska prestolnica mladih, z organizacijama EPeKa in Udruga StripOS prirejata razstavo Slovenski strip v Osijeku.

Razstava se bo odvijala od 12. aprila do 8. maja 2013 v Školi primijenjene umjetnosti i dizajna v mestu Osijek na Hrvaškem.

Na razstavi bo moč videti več kot 70 del slovenskih avtorjev različnih generacij: Gašper Rus, Iztok Sitar, Tomaž Lavrič, Jakob Klemenčič, Zoran Smiljanić in Miki Muster. Obiskovalci bodo lahko primerjali različne originalne stripovske table, našli bodo skupne karakteristike in zgodbe ter razlike napram hrvaški produkciji. Pred očmi obiskovalcev bodo tudi nastajali stripi, katere bosta risala Iztok Sitar in Gašper Rus.

Maribor in Osijek sta pobrateni mesti že od leta 1995. V letu Evropske prestolnice mladih bosta pobrateni mesti poglobili medsebojni odnos in okrepili delovanje na mladinskem področju.

Strip je nedvomno izgubil široko publiko, ki jo je imel včasih in sedaj je veliko truda usmerjeno v ponovno popularizacijo stripa. Zato je Evropska prestolnica mladih Maribor 2013 odlična priložnost za prenašanje znanja, kulture in umetnosti med mladimi ter da mladim v Osijeku omogoča majhen uvid v slovensko produkcijo stripa zadnjih 60 let.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.