Smo generacija, polna potenciala

Drugačno in vsebinsko prepričljivo srečanje med 55 mladimi iskalci zaposlitve in devetimi potencialnimi delodajalci je potekalo v Kristalni palači.

Dogodek “P.R.A.V.I. za vas” so organizirali člani Zaposlitvenega kluba Ljubljana – Rakovnik, namenjen pa je bil spoznavanju delodajalcev in mladih iskalcev zaposlitve skozi reševanje izzivov. Zaposlitveni klubi za mlade iskalce zaposlitve so sicer del projekta Služba me ne išče, ki ga izvaja Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO.

 

Mladi so v devetih skupinah reševali izzive delodajalcev in na praktičnih primerih dokazovali svoja znanja in kompetence, delodajalci pa so imeli priložnost za odkrivanje novih talentov. Dogodka se je udeležilo 55 visoko izobraženih mladih z različnih strokovnih področij in devet predstavnikov uspešnih slovenskih podjetij (Addeco H.R., Collegium Mondial Travel, Energetika.net, IBM Slovenija, Innovatif, National Geographic Slovenija, O.K. Consulting, Kompas MTS in Zavod mladi podjetnik).

 

Bernard Grum, tehnični vodja v podjetju IBM, je povedal, da podpirajo pobude mladih in radi sodelujejo na tovrstnih dogodkih. “Spoznal sem nekaj zanimivih kandidatov. V podjetju sicer trenutno ni velikega vala zaposlovanja, vendar ima IBM toliko različnih produktov, ki na slovenskem trgu še niso prisotni. Bi pa si jih želeli predstaviti, če bi jih bil kdo pripravljen tržiti.”

 

Študentka grafičnih komunikacij Rebeka je sodelovala pri omizju podjetja Innovatif: Izziv mi je bil pisan na kožo, hkrati pa sem sebi dokazala, da sem zmožna v kratkem času priti do zanimivih idej. Na omizju smo prišli do kar nekaj konkretnih domislic.”.

 

“Meni je bilo na dogodku izjemno všeč, zelo sem vesel, da smo prejeli povabilo. Udeleženci so se z našim izzivom dobro poistovetili in našli rešitve, za katere upam, da jih bomo znali uporabiti. Dogodek je bil tudi velik izziv za delodajalce, kako dobiti in prepoznati dobre kadre,” je svojo izkušnjo o dogodku opisal Boris Veler, direktor produkcije v podjetju Innovatif.

 

Dogodek je pohvalil tudi urednik fotografije v reviji National Geographic Slovenija Arne Hodalič, ki je dejal, da podpira srečanja, kjer se izmenjujejo inovativne ideje mladih in izkušnje ljudi iz prakse: “Za v bodoče predlagam celodnevne podobne delavnice, kjer bi več časa lahko namenili reševanju in izmenjavi idej ter kroženju med omizji.”

 

Drugi del zaposlitvenega dogodka je bil namenjen predstavitvi članov kluba Služba me ne išče in njihovih kompetenc. Mladi udeleženci so z obiskom dogodka pokazali, da gre za aktivno generacijo, polno potenciala. Organizatorji dogodka se zahvaljujejo blagovni znamki ORTO in podjetjem SportForum Slovenija, Eurotrade, Skupina Žito, Pigo,  slaščičarna Zvezda in Droga Kolinska, ki so podprli dogodek P.R.A.V.I. za vas.

 

O PROJEKTU SLUŽBA ME NE IŠČE 

Zavod Nefiks ob podpori blagovne znamke ORTO nadaljuje z zaposlitvenimi klubi Služba me ne išče. Mladi pod vodstvom mentorjev pridobivajo nove veščine pri načrtovanju kariernih poti in spoznavajo potencialne delodajalce. Zaposlitveni klubi potekajo od novembra 2013 do maja 2014 v Ljubljani, Mariboru, Gornji Radgoni, Zagorju ob Savi, skupen klub deluje v Vojniku in Šentjurju. Znotraj projekta Služba me ne išče 2012/2013 je 16 mladih dobilo delo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.