SNG Drama Ljubljana začenja junij z drugim Drama Festivalom

Pred koncem sezone so v SNG Drama Ljubljana pripravili Drama Festival 2015, ki bo potekal od 2. do 7. junija. Na njem se bodo predstavila domača in tuja gledališča, spremljal pa ga bo tudi pester program pogovorov z ustvarjalci in večernih koncertov.

Festival bo prikazal sedem domačih in tujih uprizoritev. V torek, 2. junija, ob 20.00 bo na velikem odru predstava Trst, mesto v vojni Slovenskega stalnega gledališča, Il Rossettija in Case del lavoratore teatrale iz Trsta. V sredo, 3. junija, ob 20.00 bo Drama SNG Maribor na velikem odru odigrala predstavo Hedda Gabler. Isto gledališče bo naslednji dan, v četrtek, 4. junija, ob 20.00 na velikem odru odigralo Ohcet. V petek, 5. junija, ob 20.00 bo na velikem odru predstava Preobrazba Hrvatskega narodnega kazališta Split. V soboto, 6. junija, ob 20.00 bo na velikem odru predstava Neoplanta gledališča Újvidéki Színház/Novosadsko pozorište. Isti večer ob 23.00 bo na levem odru predstava BIO::LOGIKA – BIO::GRAFIKA – BIO::MEHANIKA Zavoda Delak. Prav tako bosta dve predstavi odigrani v nedeljo, 7. junija, na zadnji festivalski dan: ob 18.00 v Mali drami Otroci Adama in Eve SNG Nova Gorica in ob 20.00 na velikem odru Lulu Hrvatskega narodnega kazališta v Zagrebu.

Festivalsko dogajanje bodo popestrili pogovori z ustvarjalci, v Drama Kavarni pa bo vsak večer koncert različnih izvajalcev. Nastopili bodo Laren Polič Zdravič, Miha Petric in Ravi Shrestha, Teo Collori in Metod Bank ter Igor Leonardi.

Za študente in dijake so v SNG Drama Ljubljana pripravili posebne popuste – to je razlog več, da začneš poletno festivalsko sezono z malo drugačnim festivalom.

Več o Drama Festivalu na www.drama.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.