Šojter – android aplikacija za študentsko prehrano

Šojter – študentski fojter – je iskalnik ponudnikov, ki nudijo subvencionirano študentsko prehrano. Z aplikacijo lahko tudi brez povezave s spletom kjerkoli in kadarkoli poiščete ponudnike v okolici, preverite menije in si privoščite obrok.

Aplikacija
Šojter je aplikacija za mobilne telefone z androidnim operacijskim sistemom, ki ponuja vse pomembne informacije o ponudnikih študentske prehrane in vrsto možnosti za prilagajanje pregleda. Na osnovnem zaslonu nam aplikacija ponudi seznam ponudnikov glede na izbran način razvrščanja in filtriranja. Na seznamu ponudnikov lahko enostavno vidimo, kateri ponudniki ponujajo dostavo (ikona avtomobila) in kateri ne (ikona hiške) ter osnovne informacije o ponudniku (naslov, oddaljenost, ocena in cena doplačila). Ponudniki, ki so trenutno zaprti ali imajo posebna obvestila, so posebej označeni.

Ponudniki
Ponudnike lahko na seznamu razvrstimo glede na oddaljenost, ime, ceno doplačila ali glede na oceno uporabnikov aplikacije. Uporabni so tudi filtri glede na tip restavracije; na voljo imamo npr. filter za restavracije z vegetarijansko prehrano, dostopom za invalide ipd. Pri nastavitvah razvrščanja lahko izberemo tudi razdaljo prikazanih ponudnikov glede na našo trenutno lokacijo, kar je uporabno, če želimo najti restavracije, ki so dovolj blizu, da jih lahko obiščemo kar peš. Pri določanju lokacije smo sicer imeli težave z lociranjem s pomočjo GPS-senzorja in omrežja, najbolje se je obnesel kar vnos naslova.

Ko preko seznama ponudnikov ali s pomočjo iskalnika najdemo restavracijo, ki nas zanima, si lahko pogledamo podrobnosti. Na strani z opisom ponudnika lahko poleg osnovnih informacij s seznama vidimo tudi odpiralne čase in posebnosti ponudnika. Če želimo, lahko ponudnika tudi ocenimo ali ga dodamo med priljubljene, tako da bo ponudnik prikazan na vrhu osnovnega seznama.

Pri ponudnikih lahko pogledamo stalne in dnevne menije (če so na voljo), priročna pa je tudi možnost ogleda lokacije na Google zemljevidu, kjer se nam lahko izriše pot do ponudnika z avtom ali peš. Glede na pester nabor funkcij, lahko aplikacija Šojter na različne načine dobro poskrbi za to, da boste lačni študentje vedno našli pravo pot do izbranega ponudnika prehrane.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.