ŠOU v Ljubljani dobil novega v. d. direktorja

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) išče novega direktorja ŠOU-a v Ljubljani, zato je razpisala razpis za prijavo kandidatov. Direktor ŠOU-a v Ljubljani, katerega mandat traja štiri leta, zastopa ŠOU v Ljubljani v pravnem prometu, skrbi za zakonitost poslovanja in zagotavljanje finančnih sredstev za delovanje organov, organizira delo služb ter predpisuje pristojnosti in odgovornosti zaposlenih pri materialno finančnem poslovanju. Svojo funkcijo opravlja profesionalno.

Trenutno funkcijo vršilca dolžnosti direktorja na ŠOU-vu je opravljal Janez Barle, ki se na razpis ni prijavil. Vršilcu dolžnosti Janezu Barletu se je funkcija iztekla 12. marca. Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) je v roku za prijavo na razpis za direktorja ŠOU v Ljubljani prejela tri vloge. Po dopolnitvi vlog je bila ena nepopolna, en kandidat pa kljub dopolnitvi ni izpolnjeval razpisnih pogojev.

Na presenečenje mnogih je zanimanje za direktorsko mesto ŠOU-va, majhna, lahko bi celo rekli, da ni zanimanja za to mesto, medtem ko potencialnih direktorjev po državi kar mrgoli. Plača na ŠOU-vu ni slaba, a očitno ŠOU in razpisni pogoji vendarle niso privlačni za slovensko upravljavsko smetano. Težava je tudi v tem, da je to relativno nestanovitna funkcija, saj je direktor ŠOU-va zaradi pogostih viharjev v študentski politiki na dokaj prepišni funkciji. Hkrati pa ne smemo pozabiti, da se jeseni v Ljubljani obetajo študentske volitve, ki lahko dodobra premešajo karte.

V javnost je že prišla novica, da se bo razpis ponovil, saj Študentske organizacije (ŠOU) v Ljubljani konec februarja ni predlagala kandidata za direktorja in zato so se začela porajati številna vprašanje, ali ima pred jesenjo sploh smisel iskati direktorja za polni mandat štirih let, saj bodo oktobra 2008 parlamentarne in tudi študentske volitve, ki lahko marsikaj spremenijo.

In ko je že marsikdo mislil, da bo nov direktor znan komaj konec leta, nas je presenetila novica, da ima ŠOU v Ljubljani novega direktorja. Študentski zbor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) je imenoval novega v. d. direktorja ŠOU-a v Ljubljani. To je Janez Drnovšek, univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike in specializant menedžmenta. Drnovšek je do sedaj opravljal vodstvene funkcije v podjetjih Domel d. d., Domel Ip d. o. o., Slovenski inštitut za kakovost in meroslovje in Elektro Ljubljana d. d. Janez Drnovšek je bil edini izmed treh prijavljenih kandidatov na nedavnem razpisu za direktorja ŠO-a v Ljubljani.
Predsedstvo ŠOU-a v Ljubljani se je odločilo, da Drnovška predlaga za v. d. direktorja za obdobje enega leta oziroma do imenovanja novega direktorja. Novemu v. d. direktorju ŠOU-a v Ljubljani želimo veliko uspeha, energije in idej v njegovem mandatu.

Mojca Polc

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.