ŠOU v Ljubljani podpira predlog dopolnitev zakona o šolski prehrani

V ŠOU v Ljubljani podpirajo predlog novele Zakona o šolski prehrani, ki ga je v petek, 16. 11. 2012, v parlamentarno proceduro vložila poslanska skupina Socialnih demokratov (SD). Ključni cilj zakona je učencem in dijakom iz manj spodbudnih okolij zagotavljati cenejši obrok šolske prehrane.

Hana Šanca, resor za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani: „To, da so otroci v šolah lačni, je nesprejemljivo za katero koli družbo! Predlog dopolnitev zakona uvaja takšne rešitve, ki varujejo socialno državo ter ščitijo otrokove pravice, zato ga podpiramo.“

Z dopolnitvami Zakona o šolski prehrani bo otrokom zagotovljen dostop do vsaj enega obroka med poukom. Subvencija šolske malice bo zagotovljena tistim učencem in dijakom od prvega do vključno šestega razreda, ki so prejemniki otroškega dodatka, torej otrokom, katerih socialno-ekonomski položaj je slabši glede na povprečni položaj njihovih vrstnikov. Skupina poslancev s prvopodpisano Andrejo Črnak Meglič predlaga, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku, saj gre za manjše dopolnitve, ki pa bi jih bilo treba čim prej uveljaviti.

V letu 2011 je stopnja tveganja revščine otrok prvič v zgodovini presegla splošno raven tveganja revščine. Lačen otrok ne more v polni meri razvijati svojih sposobnosti in ne more slediti izobraževalnemu procesu. Ker iz majhnega zraste veliko, poskrbimo torej, da iz zdravega in sitega učenca zraste dober študent!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.