Decembrske kino predstave

Fantasy halfling man standing under a round archway in the hallway of his house. 3D illustration.
Foto: IanGoodPhotography iz iStock

Decembrski kino program nas ob mrzlih večerih vabi na ogled filmskih predstav. Poglejmo, kaj si bomo lahko ogledali ta mesec.

Hčerka najboljšega prijatelja (The Oranges), romantična komedija, v kateri udobno in prijazno življenje družin Walling in Ostroff na preizkušnjo postavi vrnitev uporniške hčerke Nine Ostroff, ki je pred kratkim ostala brez zaročenca in išče nove ljubezenske avanture. Vendar je romantično dobrikanje Tobyja Wallinga ne gane, zato se raje spusti v nevarno avanturo s Tobyjevim očetom. Ko družini izvesta za njuno razmerje, povzročita kaotično, zabavno čustveno vojno med družinama.

Ljubezen je vse, kar potrebuješ (Love is All You Need) je romantična komedija o frizerki Idi, ki moža zaloti pri intimnem občevanju z neznanko. Razočarana in raztresena se odpravi v Italijo na hčerkino poroko, ob tem pa naleti na elegantnega angleškega vdovca Philipa, ki se odpravlja na isto poroko, da bi oddal svojega odtujenega sina. Čeprav med potjo ne najdeta skupnega jezika, se med kaotičnimi pripravami na poroko počasi zbližata in si zaupata svoje težave, strahove in upanja.

To so 40 (This is 40) je še ena komedija. Zakonca Pete in Debbie praznujeta 40. rojstni dan. Kot se ob okrogli obletnici spodobi, se soočita z njunim skupnim življenjem in skleneta nekatere stvari izboljšati. Napišeta seznam, ki vključuje vse od bolj intenzivnega ukvarjanja s športom do večjega posvečanja razvoju njunih otrok. Več družinskega druženja pa na površje naplavi številna nesoglasja in zamere, ki ogrozijo družinsko slogo in povzročijo nemalo zabavnih preglavic.

Brada Pitta si lahko ogledamo v trilerju Ubij jih nežno (Killing Them Softly). Vročeglava mladeniča oropata mafijsko sponzorirano igro pokra in s tem stopita na rep najbolj zločinski svojati New Orleansa. Hladnokrvni izterjevalec Jackie skuša najti odgovorne in pomiriti strasti, toda ko igra postane preveč krvava, za pomoč zaprosi okorelega newyorškega zločinca Mickeyja.

Tom Cruise pa je nekdanji vojaški policist Jack v kriminalni drami Jack Reacher, ki se odloči uveljavljati zakone na lastno pest. Toda ob nepojasnjenem množičnem zločinu ga oblasti znova zaprosijo za pomoč. Med raziskovanjem naleti na srhljivo spletko, predano iskanje resnice pa ga znova pripelje v navzkrižje z zakoni. Čeprav mu policija sledi na vsakem koraku, je odločen razkrinkati zločine ruske mafijske organizacije in kriminalce zlepa ali zgrda soočiti z roko pravice.

Pijevo življenje (Life of Pi) je domišljijska pustolovščina, posneta po istoimenskem romanu Yanna Martela. Po brodolomu tovorne ladje se 16-letni mladenič Pi znajde sam sredi oceana, družbo v čolnih pa mu delajo tiger, orangutan, hijena in ranjena zebra. Pi skuša preživeti neizprosne zakone narave, ki jih narekujejo živali, ob tem pa se spominja svoje mladosti. Toda njegovo dojemanje resničnosti z vsakim dnem osame postaja bolj in bolj prepleteno s prividi in domišljijo.

Na koncu pa še tisto, kar smo dolgo pričakovali: domišljijska pustolovščina Hobit: Nepričakovano potovanje (The Hobbit: An Unexpected Journey). Režiser fantazijske sage Gospodar prstanov nas znova popelje v Srednji svet, v čas pred vojnami za prstan Mogote. Mladi hobit Bilbo uživa življenje v mirnem in zakotnem Šajerskem, ko nekega dne na njegova vrata potrka čarovnik Gandalf. S seboj pripelje druščino trinajstih škratov pod vodstvom neustrašnega Thorina. Njihov načrt je pohod proti Samotni gori, kjer se želijo spopasti z zlobnim zmajem Smaugom. Bilba premaga radovednost in v nasprotju s hobitsko zapečkarsko tradicijo se odpravi na nepozabno dogodivščino s škrati.

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.