ŠOU za dijake pripravil informativno brošuro

Začetek študija je prvi korak na karierno pot, zato je pred vpisom na izbrano fakulteto pomembno pridobiti čim več informacij o poteku in pogojih študija ter nenazadnje o kvaliteti študijskega programa. Letos bodo informativni dnevi potekali med 10. in 11. februarjem. Na pomoč je priskočil tudi ŠOU v Ljubljani, ki je za dijake pripravil informativno brošuro, s katero bodo lahko bodoči študentje hitreje našli lokacije fakultet in ujeli pravi avtobus do njih. Na najbolj prehodnih točkah v Ljubljani pa se bodo nahajali tudi naši informatorji v prepoznavnih ŠOU majicah, ki bodo na voljo za vsa ostala vprašanja.

 

Izbira fakultete je za vsakega dijaka pomembna odločitev, zato so informativni dnevi odlična priložnost za spoznavanje s študijem ter prvi stik s študentskim življenjem, ki jih čaka v bodoče. Letos bodo fakultete Univerze v Ljubljani svoja vrata odprle v petek, 10. februarja, ob 10. in 15. uri, ter v soboto, 11. februarja, ob 10. uri. Zaradi velikega števila študijskih programov imajo nekatere fakultete več predstavitev ob različnih urah, zato dijakom priporočamo, da na njihovih spletnih straneh preverijo še točne urnike predstavitev programov, ki jih želijo obiskati.

 

V brošuri, ki jih bodo delili informatorji ŠOU v Ljubljani, je moč najti krajše opise fakultet, vozni red vlakov, avtobusov ter zemljevid voznih linij Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Poleg tega bodo lahko dijaki pridobili vse informacije o družini ŠOU v Ljubljani in storitvah, ki jih ponuja. Brošura pa je že sedaj dostopna preko spleta, zato priporočamo, da si jo dijaki že pred informativnima dnevoma preberejo, saj se tako lahko že prej izognejo marsikateri zagati in lahko popolnoma izkoristijo dneva za pridobivanje informacij o fakultetah. Brošura je dostopna na tej povezavi.

 

Brošure in nasvete bodo naši informatorji delili na info točkah (glavna železniška postaja, glavna avtobusna postaja ter LPP postaje Bavarski dvor, Aškerčeva, Konzorcij/Pošta in Mercator) v petek med 7. in 14. uro ter v soboto od 7. do 10. ure. Za dijake bo v času informativnih dni odprta tudi brezplačna info telefonska številka – Študentski telefon 01 438 02 53, kadarkoli pa se lahko obrnejo tudi na info mail (info@sou-lj.si).

 

“Odločitev o izbiri fakultete je ena izmed najpomembnejših v življenju posameznika, saj ta označuje začetek poklicne in karierne poti. Informativni dnevi so tako odlična priložnost, da dijaki začutite vzdušje na fakultetah in se prvič spoznate s profesorji in študenti. Na ŠOU v Ljubljani vam svetujemo, da na Informativnih dnevih postavljate čim več vprašanj, saj se boste tako lažje odločili o vaši prihodnosti, hkrati pa si prizadevamo, da vam bomo pri tem čim bolj pomagali. Ne bojte si upati in strmeti k najvišjim ciljem, saj je prehod iz srednje šole na študijsko pot priložnost za pogumne ter velike korake.”Klemen Peran, predsednik ŠOU v Ljubljani.

 

Na pomoč bo priskočil tudi Ljubljanski potniški promet. Dijakom bodo v času informativnih dnevov svetovali na LPP točkah pri vhodu na avtobusno postajo ter v Potniškem centru LPP na Slovenski 56. Prav tako pa se bo moč obrniti na vse voznike avtobusov. Pred prihodom v Ljubljano je pomembno, da dijaki in študenti obiščejo spletno stran www.lpp.si in se predhodno seznanijo z vsemi vsebinami, ki bi jim koristile pri potovanju po Ljubljani. Sočasne napovedi prihodov in prikaz poti ponuja na spletni strani Ljubljanskega potniškega prometa rubrika »Katera linija pelje do mojega cilja?« –  http://www.lpp.si/kako-do-nas-nacrtovanje-poti-z-lpp.


Na spletni strani si lahko dijaki in študenti preberejo tudi vse na temo šolske vozovnice oziroma urbane in IJPP vozovnice. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.