ŠOU zahetva odstop predsednice ŠOS

Po intenzivnem dvomesečnem posvetovanju, je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani ugotovila, da se Katja Šoba še vedno izogiba odgovornosti za majske študentske in dijaške demonstracije ter odgovornosti za šest mesecev neuspešnega dialoga z Vlado Republike Slovenije. Hkrati je predsednica ŠOS poziv za sklic Skupščine ŠOS, izvedla na nezakonit način, menijo pri ŠOU.

Sklic Skupščine ŠOS je zahtevala poslanka Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani, in sicer z namenom evalvacije demonstracij ŠOS in DOS. 19. 5. 2010 je v skladu s tem želela tudi proučitev statusa ŠOS in njegovih organizacijskih oblik. Predsednica ŠOS je ta poziv zlorabila, so prepričani na ŠOU, saj glede na Študentsko ustavo in Akte ŠOS ter nezakonitim predlogom spremembe dnevnega reda Skupščine ŠOS menijo, da želi disciplinirati ŠOU v Ljubljani. Skupščina ŠOS tako ni bila sklicana v skladu s Študentsko ustavo ter akti ŠOS in ŠOU v Ljubljani. ŠOU v Ljubljani je ŠOS na to že opozoril, a preklica sklica Skupščine ŠOS še ni prejel. Tudi zato predsednik ŠOU v Ljubljani Jernej Štromajer za ponedeljek zahteva sklic izredne seje Predsedstva ŠOS, na kateri med drugim zahteva revizijo poslovanja in delovanja ŠOS v mandatu aktualnega vodstva.
Predsednica ŠOS je od ŠOU v Ljubljani pričakovala popolno podporo projektu elektronizacije subvencionirane študentske prehrane. ŠOU v Ljubljani domneva, da je zaradi svoje načelnosti pri uvajanju novega elektroniziranega sistema postal žrtev diskreditacij predsednice ŠOS in posameznikov iz ozadja.
ŠOU v Ljubljani študentom ne more več zagotavljati, da politike ŠOS-a ne usmerjajo različni zasebni interesi in skupine izven študentskega organiziranja, zato se od takšnega politikantskega dela določenih članov Predsedstva ŠOS distancira.

Čeprav pričakuje pritiske iz različnih strani, v ŠOU v Ljubljani verjame, da se bodo s časom pokazale vse zablode tovrstne politike pritiska ter zavračanja dialoga z vlado, ki ga je do sedaj prakticiral ŠOS.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.