ŠOUM bo tudi letos zbirala življenjske potrebščine za brezdomce v Mariboru

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) organizira dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce v Mariboru. Zbiranje bo potekalo 8. in 9. marca v nakupovalnem središču Europark, 15. in 16. marca v Planetu Tuš Maribor, 22. in 23. marca v Mercator centru Tabor II. S tovrstno akcijo želi ŠOUM spodbuditi ljudi, da s svojim prispevkom pomagajo socialno ogroženim skupinam in tako pridobiti čim več sredstev (suho, nepokvarljivo hrano, higienske pripomočke, oblačila, ipd.), ki jih brezdomci potrebujejo za vsakodnevno prebijanje skozi življenje. Po koncu akcije bo ŠOUM zbrana sredstva podarila Zavetišču za brezdomce Maribor in Sprejemališču za brezdomce Maribor.

 

»Pomagati želimo socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetni situaciji, stiski in trpljenju, ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje. Predvsem želimo ljudi opomniti na pomanjkanje osnovnih sredstev za bivanje v zavetiščih in jih spodbuditi, da s svojim prispevkom pomagajo brezdomcem. Naša želja je približati humanitarnost širši množici, s tem zbrati čim več materialnih sredstev in tako brezdomcem omogočiti lažje vsakdanje življenje«, je povedal vodja projekta Matic Kirbiš.

 

ŠOUM bo v času obratovanja nakupovalnih središč postavila stojnico, kjer bodo informatorji nagovarjali mimoidoče k prostovoljnemu prispevku materialnih dobrin. Projekt je postal že tradicionalen, do sedaj pa je s strani mariborskih občanov vsako leto naletel na dober odziv.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.