ŠOUM pomagala mariborskim brezdomcem

Z dobrodelno akcijo je ŠOUM skušala brezdomcem vsaj nekoliko olajšati stisko v kateri so se znašli.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je 25. marca 2010, Zavetišču za brezdomce Maribor predala zbrana materialna sredstva v dobrodelni akciji, ki je 12. in 13. marca potekala v nakupovalnem središču Europark, 19. in 20. marca pa v Planetu Tuš Maribor. Izvedena akcija je bila zelo uspešna, s podarjenimi sredstvi (prehrana, gospodinjski in higienski pripomočki) pa bodo brezdomcem vsaj nekoliko olajšali stisko, v kateri so se znašli. ŠOUM se zato zahvaljuje vsem donatorjem, ki so na ta način pokazali, da jim ni vseeno za težave in stisko soljudi.

»S to dobrodelno akcijo je želela ŠOUM vzpodbuditi dobrodelnost pri ljudeh in jih tudi opozarjati na pomanjkanje nekaterih osnovnih potrebščin v zavetiščih in domovih ogroženih skupin. Prizadevamo si, da med ljudmi vzbudimo sočutje do tistih, ki so se znašli v stiski in težavah. Pri tej akciji nam je to tudi uspelo. S podarjenimi sredstvi bomo brezdomcem vsaj nekoliko olajšali stisko v kateri so se znašli in jim tako skupaj pokazali, da nismo pozabili nanje«, je povedal predsednik ŠOUM Žiga Schmidt.

»Projekt zbiranja materialnih sredstev, ki so ga izvedli v ŠOUM, je zelo dober projekt in ga podpiramo. Je dober primer kako in kdaj je najboljše pomagati tistim, ki to pomoč potrebujejo. Projekt naj bo vzgled tudi drugim organizacijam, ki se ukvarjajo z humanitarnimi aktivnostmi. Veseli smo, da je ŠOUM za svoje aktivnosti izbrala prav naše Zavetišče za brezdomce, ki so na ta način brezdomcem podarili uspešne rezultate svojih aktivnosti«, je povedal Ljubo Gagič, vodja Zavetišča za brezdomce Maribor.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.