ŠOUM tudi letos pomaga študentom invalidom

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentki invalidki predala v uporabo pripomočke, ki ji bodo pomagali pri nadaljnjem študiju oziroma gibanju doma ter na fakulteti. ŠOUM je Agnes, študentki s cerebralno paralizo, predala pripomočke v skupni vrednost 1.939,84 €.
 
»ŠOUM področju študentov invalidov posveča veliko pozornost in skozi celotno leto nudi pomoč tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. Pozivamo študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij in svoj vsakdan«, je povedal sekretar za socialo in zdravstvena vprašanja ŠOUM, Aljaž Kovačič.
 
Nataša Mauko, predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije, dodaja: »Sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru je preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšamo življenje številnim mladim, ki potrebujejo dodatno pomoč. V Mariboru je trenutno okoli 40 študentov invalidov.«
 
Kdo je študentka, ki je prejela pripomočke in kako ji bodo služili:
 
AGNES, študentka s cerebralno paralizo, študij obiskuje na Filozofski fakulteti v Mariboru. ŠOUM je študentki omogočil nakup teleskopskega oprijemala in stenskega držala, ki se uporablja ob postelji in v kopalnici. Poleg tega je študentka prejela električno WC desko, ortopedske čevlje, ravnotežno blazino, podstavek za ravnotežno blazino. ŠOUM je pokrila tudi strošek popravila električnega vozička. Vsi ti pripomočki bodo študentki olajšali gibanje doma in na fakulteti.
 
Razpis za leto 2016:
 
ŠOUM je tudi za leto 2016 odprla razpis »Pomoč študentom invalidom«, na katerega se lahko študenti invalidi prijavijo skozi celotno leto oziroma do porabe sredstev. Za letošnje leto je predvidenih 3.000 EUR, za katere lahko študenti zaprosijo bodisi v obliki pripomočkov, učne pomoči, potnih stroškov, stroškov bivanja ali ostalih stroškov, ki nastanejo ob študiju. Razpis je objavljen na spletni strani Društva študentov invalidov Slovenije (www.dsis-drustvo.si) ter na www.soum.si, študenti svojo prijavo pošljejo na natasa@dsis-drustvo.si ali na darija.mocnik@soum.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.