ŠOUM z akcijo za bruce

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo letos, že deseto leto zapored, ob začetku novega študijskega leta pripravila obširno informativno akcijo »Dostop«, s katero želi izraziti dobrodošlico brucem in jim zagotoviti vse informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje.
1., 2. in 5. oktobra 2009 bodo bruci Univerze v Mariboru pred svojimi matičnimi fakultetami prejeli Študentsko mapo Dostop z najpomembnejšimi informacijami o študentskem življenju na Univerzi v Mariboru. Na spletni strani www.dostop.si/prirocnik09 pa je vsem študentom na voljo priročnik z informacijami o študiju, študentskem standardu ter obštudijskih in interesnih dejavnostih študentov na Univerzi v Mariboru.
»Skrb za informiranost in obveščenost študentov Univerze v Mariboru je ena temeljnih nalog Študentske organizacije Univerze v Mariboru. S tovrstnim informiranjem želimo študentom naše univerze čim bolj pomagati pri hitrejši in lažji vključitvi v študentsko življenje, ob tem pa jim želimo sporočiti, da se lahko na nas obrnejo vedno, ko potrebujejo pomoč, nasvet ali informacije«, je ob predstavitvi akcije informiranja brucev poudaril predsednik ŠOUM Andrej KRČEK.
Študentsko mapo Dostop, natisnjeno v nakladi 6 tisoč izvodov, bodo bruci Univerze v Mariboru prejeli pred svojimi fakultetami, prve tri dni študijskega procesa. Ob rokovniku, ki bo shranjen v lični mapi, bodo bruci med drugim prejeli še zemljevid mesta Maribor, brošuro o subvencionirani študentski prehrani, kemični svinčnik in ovratni trak. V spletnem priročniku, objavljenem na spletnem naslovu www.dostop.si/prirocnik09, pa bodo študentje dobili vse informacije o študiju, pravicah in dolžnostih študentov, ki jih imajo v študijskem procesu, štipendiranju, bivanju in vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti. Poleg osnovnih, za uspešen študij nujnih informacij so v priročniku predstavljene še številne možnosti za preživljanje prostega časa v univerzitetnem mestu Maribor, med njimi kopica obštudijskih dejavnosti, ki jih skozi vse leto pripravlja Skupina ŠOUM.
Dobro bo poskrbljeno tudi za informiranje študentov glede subvencionirane študentske prehrane, saj bodo informatorji 1., 2. in 5. oktobra na prodajnih mestih bonov za študentsko prehrano (Gosposvetska cesta 86, Gregorčičeva ulica 25, Orožnova ulica 8) študentom nudili splošne informacije glede študentske subvencionirane prehrane in jim svetovali, kako lahko pridejo do restavracij, ki ponujajo subvencionirano študentsko prehrano.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.