ŠOUP uspešno zaključil akcijo

Koper, 21.7.2010 – Predstavniki Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) so včeraj na Koroško odpeljali še zadnje plastične zamaške, ki so jih v prostorih ŠOUP zbirali od aprila.
V dobrodelni akciji, ki so se ji pridružila tudi nekatera obalna podjetja, šole in vrtci, so zbrali približno 800 kg plastičnih zamaškov za Mašo Topler, petnajstletno deklico doma iz Mežice, ki ima maligni tumor na malih možganih in je zato prikrajšana za vsakdanje najstniške radosti.

Akcija zbiranja plastičnih zamaškov v prostorih študentske organizacije je bila zelo uspešno izpeljana tudi s pomočjo nekaterih obalnih gostincev, podjetja Intereuropa, vrtca La Coccinella iz Lucije in Osnovne šole Koper, kjer so učenci poleg zbiranja zamaškov ustvarili tudi risbice in pesmice, ki jih je bila Maša zelo vesela.

Po besedah Nike Štravs, predsednice ŠOUP, so s količino zbranih zamaškov izjemno zadovoljni, zato bodo s tovrstnimi dobrodelnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnje v okviru ŠOUP-ovega projekta PreProstoVoljni: »Že v avgustu napovedujemo novo akcijo zbiranja plastičnih zamaškov za petletno Mio iz Zidanega Mosta in upamo, da bo tudi ta akcija doživela uspeh.«

Fotografije o poteku akcije in predaji zamaškov so dostopne na spletni strani www.soup.si/galerija.

Več informacij:
Nika Štravs, predsednica
Študentske organizacije Univerze na Primorskem
GSM: 040 515 862
E-mail: nika.stravs@soup.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.