Modni nasveti za valeto

high heels, feet, legs
Foto: Pexels iz Pixabay

1. Dekleta

Obleka

Za dekleta najpomembnejši del predstavlja obleka, saj je to osnova. Zato je najprej treba vedeti, kakšna ta bo, da se lahko odločiš za pričesko, nohte, torbico in čevlje. Najprej dobro premisli, v katero smer želiš iti glede barve. Pomembno je tudi, da izbereš obleko, ki je primerna za tvoj tip telesa. Najbolj smiselno je, da se orientiraš po svoji omari.

Seveda pa se lahko odločiš za kaj drugega, ne nujno za obleko. Lahko je kakšen eleganten komplet v obliki lahkih hlač na zvonec, crop topa in suknjiča. Eksperimentiraj in ne boj se izstopati. Najbolj pomembno je, da se ti počutiš udobno v svojih oblačilih, saj takrat izgledaš najsamozavestnejše in siješ tako, kot je treba.

prom, school, teen
Foto: chelseighrosephotos iz Pixabay

Obutev

Ker je valeta nekaj, kar se zgodi samo enkrat v življenju, svetujemo, da greš all in ter izbereš petke. Ne nujno tiste tanke, visoke pete, lahko je to nizka peta, odebeljena, izbire je ogromno. Ta opcija bo ustvarila videz daljših nog, celoten izgled pa bo veliko bolj eleganten.

V primeru, da petk enostavno ne preneseš, so dobra izbira tudi elegantni sandali (morda z odebeljenim podplatom) in balerinke. Vsekakor pazi, da se obutev barvno ujema z obleko.

Nohti in torbica

Za nohte bi svetovali, da so barvna kombinacija obleke in obutve, torbica pa naj se popolnoma ujema z obutvijo. Na primer: če imaš rdečo obleko in srebrne petke, naj bodo nohti rdeči s srebrnimi kristali, torbica pa naj bo srebrna. Seveda pa je najpomembnejše to, da se barve na splošno ujemajo in da se ne tepejo.

Pričeska

Rekli bi, da imaš pri pričeski največ svobode. Če si celostno gledano oblečena tako, da izstopaš, bodisi barvno, bodisi krojno, naj bo pričeska preprosta. Če pa je tvoj izgled preprostejši, naj pričeska izstopa.

woman, trick, curly hair
Foto: ventu_99 iz Pixabay

2. Fantje

Obleka

Z izborom enobarvne elegantne obleke ne moreš zgrešiti. To kombiniraj s srajco in si zmagal. Lahko dodaš kravato, vendar svetujemo, da greš brez, saj je že obleka sama po sebi dovolj elegantna. Tudi srajca pravzaprav ni nujna, lahko imaš pod suknjičem majico z V-izrezom. Dodatna možnost je tudi brezrokavnik za čez srajco, ki celoten stil lepo poveže.

Če ne preneseš oblek in ta ne pride v poštev, se lahko odločiš za običajne kavbojke s srajco ali majico, čez oblečeš suknjič in je to to. Odloči se za možnost, v kateri se najbolje počutiš!

Obutev

Ne glede na to, katero možnost izbereš, z obutvijo težko zgrešiš. Odvisno je samo od tega, v katero smer se nagibaš. Če želiš izgledati kar se da elegantno, izberi klasične, nizke, elegantne čevlje. Če pa se nagibaš k bolj neformalnemu izgledu, pridejo v poštev tudi superge.

necktie, leather shoes, fashion
Foto: Pexels iz Pixabay

Pričeska

Pri pričeski je ponovno najpomembnejši dejavnik stil, h kateremu se nagibaš. Eleganten stil – elegantnejša, polizana pričeska; manj formalen stil – bolj razmršena, svobodna pričeska.

V primeru, da se ne nagibaš strogo v eno smer, stil pričeske niti ni tako važen, saj lahko bolj messy videz na elegantnih oblačilih pripomore k temu, da vse skupaj ne izgleda preresno. Obratno velja za nasprotno možnost.

Prejšnji članekKaj je trajnostni razvoj? Kdo si ga je izmislil?
Naslednji članekNajbolj prepričljive fanovske teorije o seriji The Office

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.