Razpis za krepitev digitalnih kompetenc pri mladih

Male school boy student using virtual screen hologram
Foto: CleoFilter iz iStock

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je objavilo Javni razpis za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev.

Razpis je usmerjen v programe usposabljanj za otroke in mlade ter sofinanciranje na področjih, razdeljenih v tri sklope. To so:

SKLOP A: IKT vsebine za dekleta in ženske

Namen aktivnosti v okviru tega sklopa je ustvariti ustrezno podporno in vključujoče okolje, ki spodbuja raziskovanje ter stremi k ustvarjanju vključujoče in enakopravne družbe ter večje odločanje deklet in žensk za študijsko oz. karierno pot na področju IKT.

SKLOP B: Napredne digitalne tehnologije

Namen sklopa B je otrokom in mladim zagotoviti priložnosti za spoznavanje in učenje o naprednih digitalnih tehnologijah, kot so umetna inteligenca, tehnologija veriženja blokov, podatkovna analitika in velepodatki, internet stvari, obogatena resničnost, navidezna resničnost, 3D tiskanje, kvantno računalništvo, računalništvo na robu, robotika in avtomatizacija, biometrija, računalništvo v oblaku, avtonomna vozila, tehnologija 5G.

SKLOP C: Dvig digitalnih kompetenc otrok in mladih

Namen sklopa C je podpora najrazličnejšim dejavnostim za otroke in mlade, ki so zanimive, vključujoče, vsebinsko ustrezne glede na pogoje razpisa ter omogočajo praktično učenje in s tem razvoj digitalnih kompetenc otrok in mladih. Pri projektih v okviru sklopa C je ključno, da so aktivnosti vezane na dvig digitalnih kompetenc otrok in mladih, promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev, digitalno preobrazbo ter digitalne tehnologije in storitve.

Website technical content writer. Network service. Social media blogging. Closeup of hands typing on laptop, creating new article.
Foto: golubovy iz iStock

Programi se bodo izvajali v obliki usposabljanj

Programi, ki bodo sofinancirani z javnim razpisom se izvajajo v obliki neformalnih usposabljanj, kot so tečaji, delavnice, učni tabori in druge oblike dela z mladimi. Bistven element usposabljanj je preplet teoretičnih in praktičnih vidikov, katerega namen je v dvig digitalnih kompetenc otrok in mladih.

Rok za prijavo je 27. 6. 2023 do 12. ure (prvi rok)

Vse ostale informacije najdeš v objavi Javnega razpisa za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPrihaja Flosfest 2023 z vrhunskim lineupom
Naslednji članekLewis Capaldi, škotska Beyoncé, ki je z iskrenostjo in glasbo osvojil srca oboževalcev

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.