Ste KREATIVNI? Odločite se za študij DIZAJNA na Fakulteti za dizajn!

Rack with stylish women's summer clothes. Concept for shopping store, beauty, fashion.
Foto: Viktoriya Kraynyuk iz iStock

Študij na Fakulteti za dizajn je zasnovan interdisciplinarno in poteka v dinamičnem okolju ter v tesni povezanosti študentov in profesorjev – akademsko in strokovno usposobljenih visokošolskih učiteljev in sodelavcev, ki s svojim znanjem ter ustvarjalnostjo soustvarjajo prihodnost študentov – bodočih dizajnerjev.

 

Kontaktna oseba: ga. Mileva Miškovič
Funkcija: vodja študentskega referata
Uradne ure: vsak dan od 10:00 do 12:00 ter od 14:30 – 16:30; torek od 15:00 do 18:00
Mail: referat@fd.si; info@fd.si
Telefon: 059 23 50 10; 031 383 883
Spletna stran: http://www.fd.si/
Možnost izrednega študija: DA
Št. dodiplomskih programov: 1 ( DIZAJN)
Št. podiplomskih programov: 1 (DIZAJN)

Fakulteta za dizajn (FD) je samostojni visokošolski zavod ter od leta 2011 pridružena članica Univerze na Primorskem. Izvaja triletni visokošolski strokovni študijski program prve bolonjske stopnje »Dizajn«, ki obsega: smer Notranja oprema, smer Vizualne komunikacije, smer Tekstilije in oblačila ter od l. 2014 dalje, še sodobno in izrazito interdisciplinarno smer Dizajn management. Vse smeri se izvajajo tudi na magistrski stopnji študija.

 

Na dodiplomski študijski program Dizajn – redni študij, FD sprejme 70 študentov, od tega 30 na smer Notranja oprema, 25 na smer Vizualne komunikacije, 15 na smer Tekstilije. Fakulteta je za izvajanje dodiplomskega programa pridobila koncesijo, zato študentom ni potrebno plačati šolnine.  Vse smeri se izvajajo tudi IZREDNO.

Smer Dizajn management sprejme 30 študentov na IZREDNI ŠTUDIJ in je zanj potrebno plačati šolnino.

Tako pedagoška kot raziskovalna in umetniška pot Fakultete za dizajn, temelji na kreativnih zamislih njenih ŠTUDENTOV in ustvarjalnih sodelavcev, ki so sposobni uresničevati svoje zamisli – od ideje do izvedbe, pri tem pa graditi visoke etične standarde, spoštovati akademsko svobodo ter ohranjati trajnostni odnos do okolja.

FD z močnimi povezavami z gospodarstvom ustvarja nove karierne priložnosti tako za študente in diplomante, kot tudi za podjetja, ki prepoznavajo dizajn kot dodano vrednost končnega produkta.  Diplomantom so odprta zaposlitvena mesta v gospodarskih panogah, kjer se razvijajo tako tehnološko kot oblikovalsko vrhunsko izdelani izdelki z visoko dodano vrednostjo, na področju notranjega opremljanja, oblikovanja tekstilij in oblačil in vizualnih komunikacij, diplomanti dizajn managementa pa bodo soustvarjali razvoj gospodarskih družb ter z vodenjem multi – funkcijskih timov zagotavljali optimalen oblikovalski rezultat in posledično tudi poslovanje podjetja.

S pomočjo programa Erasmus +  je vzpostavila visoko kvalitetno mrežo mednarodnih povezav, ki omogoča študentom, visokošolskim učiteljem, sodelavcem in strokovnemu osebju, izmenjavo znanj, idej in praktičnih izkušenj s področja dela. Sklenjenih ima več kot 45 bilateralnih sporazumov z priznanimi visokošolskimi ustanovami v evropskem prostoru.

Fakulteta za dizajn študentom  nudi:

  • projektno delo v studijih, v sklopu pedagoškega procesa,
  • možnost sodelovanja na različnih domačih in mednarodnih natečajih in konferencah,
  • intenzivno sodelovanje z gospodarstvom preko fakultetnih laboratorijev,
  • skrb za nadaljnjo karierno pot v sklopu Kariernega centra,
  • predavanja, delavnice, okrogle mize z mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki,
  • veliko možnost izbire Erasmus izmenjav,
  • možnost soupravljanja fakultete preko Študentskega sveta,
  • druženje s študenti drugih fakultet doma in v tujini v sklopu medinstitucionalnih projektov
  • pomoč pri uveljavljanju lastne blagovne znamke oz. lastnega podjetja.

Fakulteta se lahko pohvali s številnimi nagradami, katerih prejemniki so študenti in njihovi mentorji, ti so tudi nosilci mnogih patentov in evropsko zaščitenih modelov.

Pogoj za vpis na fakulteto je OPRAVLJEN PREIZKUS NADARJENOSTI. Več informacij o preizkusu nadarjenosti lahko najdete na povezavi: http://www.fd.si/studij/vpisni-postopek/

Preizkusi nadarjenosti bodo v septembru 2017!

POZOR – PRIJAVNI ROKI ZA DODIPLOMSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM DIZAJN:

2. PRIJAVNI ROK: OD 22. 8. DO 29. 8. 2017!

 

ZA SMER DIZAJN MANAGEMENT JE 2. PRIJAVNI ROK: OD 22. 8. DO 15. 9. 2017.

Vabljeni na informativne dneve za magistrski študij, ki bodo potekali 23.8 in 13.9.2017 ob 10h, na sedežu Fakultete za dizajn v industrijski coni Trzin, Prevale 10.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.