StellarBeat Music Festival

StellarBeat Music Festival je ta vikend navdušil več tisoč poslušalcev elektronske glasbe v okolici jezera v Rogozi pri Mariboru. Več kot 25 domačih in tujih DJ-jev je na dveh odrih zabavalo navdušence nad elektroniko. Mladina iz Maribora z okolico in vse Slovenije pa tudi Hrvaške in Madžarske se je zbrala na hoški gramoznici, kjer je potekal ta tridnevni festival elektronske glasbe, prvi na območju Maribora.

Čez dan je bilo ob odru na plaži sproščeno vzdušje, obiskovalci so poležavali v senci, supali, igrali razne igre, si poslikavali telo, najbolj vztrajni pa so nadaljevali z zabavo. Ponoči pa so se prestavili v areno, kjer je bilo vzdušje precej bolj divje. Tako petkov kot sobotni večer sta na največjem elektronskem odru v Sloveniji postregla z znanimi ustvarjalci iz sveta elektronske glasbe, intergalaktično sceno in posebnimi efekti. Ti so tudi najbolj navdušili večino obiskovalcev, ki so si bili enotni, da takšnih dogodkov pri nas primanjkuje.

Največja zvezda festivala je bil nizozemski DJ Fedde Le Grand, ki je nastopil v noči s sobote na nedeljo. Prvo noč pa so publiko najbolj pritegnili naš svetovno priznani techno DJ Valentino Kanzyani ter nepogrešljiva mariborska DJ-a Mike Vale in Tim Urbanya. Slednji je, skupaj z organizatorji, tudi zasnoval programski del celotnega festivala. V elektronski areni so se spopadli tudi drugi velikani elektronske glasbe, Pretty Pink, Matroda, Alex Ranerro, Tea Vuckovic, BluBird, David Temessi, Paolo Barbato in drugi. Na dveh odrih se je tako v 40ih urah neprekinjene glasbe predstavilo kar 30 DJ-jev iz šestih držav.

Pravo festivalsko vzdušje pa se je razvilo tudi v brezplačnem kampu, ki je bilo organizirano v neposredni bližini prireditvenega prostora in kjer je taborila kar tretjina obiskovalcev.

StellarBeat Music Festival je letos prebudil slovensko elektronsko sceno in k doslej neizkoriščeni gramoznici pripeljali kar nekaj prepoznavnih imen s scene. Tamkajšnjo prej zaraščeno okolico so kar nekaj časa čistili, odstranjevali grmičevje in kosili ter uredili plažo, namestili klopi in koše. Območje je odslej primerno še za druge aktivnosti.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem ˝pustolovcem˝, kakor so poimenovali svoje obiskovalce in obljubljajo, da StellarBeat Misija Ena vsekakor ni bila zadnja.

Več informacij o festivalu lahko najdete na spletni strani www.stellarbeat.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.