Štipendije?

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) spremlja proces spreminjanja zakonodaje na področju štipendiranja in opaža, da se obljube in zagotovila Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) o podeljevanju štipendij že spreminjajo. Zadnja oblika predlaganega Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS) podeljevanje državnih štipendij v prehodni določbi zamika šele na 1. september 2011. Minister dr. Ivan Svetlik je študentom javno obljubil, da bodo lahko za nove višje državne štipendije kandidirali že z novim letom, sedaj pa se je začetni datum premaknil naprej za devet mesecev. Na zamik podeljevanja državnih štipendij je ŠOS opozarjal že v času pogajanj z MDDSZ.

Maršenka Marksel, predsednica Odbora za socialna in zdravstvena vprašanja: »Na to možnost zamika podeljevanja državnih štipendij smo opozarjali že pred časom, sedaj pa se je to izkazalo kot dejstvo. Menimo, da je potrebno višje državne štipendije zagotoviti čim prej, ne pa da se MDDSZ izmika svojim obljubam in zagotovilom.«

ŠOS še vedno izvaja socialni dialog z MDDSZ, saj tvorno sodeluje na delovnih skupinah Sveta Vlade RS za študentska vprašanja, na katerih se izmenjujejo stališča glede novega Zakona o štipendijah in Zoisovega štipendiranja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.