6. BREZPLAČNI FESTIVAL – TEDEN KULTURE NA PLACU 2010

Pa smo ga dočakali! V ponedeljek, ob 21. uri je v srcu Metlike na Partizanskem trgu odmeval glas treh lepotičk, ki so prebudile staro mestno jedro in nakazale na začetek že 6. brezplačnega festivala TKNP 2010, ki poteka od 12. do 18. julija!

Po otvoritvi je sledil koncert madžarsko pojoče slovensko-hrvaške multimedijske unije KISHA! Karizmatični glasbeni trojec (s pevko Andjo Marić na čelu, Janezom Dovčem in Marcom Grabberjem) z opojno mešanico ambientalne elektronike, etno in downtempo glasbe ter madžarske besede zveni kot starinska glasba iz radia vaše babice. Bodite priča avdio-vizualnem-scenskem koncertu, prežet z unikatno glasbo in vokalom kodraste »šašave« rdečelaske, ki bo v vas prebudil otroške spomine.

Čez teden, ki bo sledil otvoritvi, bo pestro. Čaka nas prijetno ustvarjanje v “vsak najde nekaj zase” delavnicah, kampiranje ob belokranjski lepotici Kolpi, športno udejstvovanje in uživanje v bogatem večernem kulturno-glasbenem programu. Že v torek bo po blazno-resni 69 minut dolgi debati z Dejanom Ladiko nastopila nova zasedba na slovenski glasbeni sceni, jararajsko-katalenski presek KWAK.

168-ih ur pjur kultur za vse generacije je zagotovilo Kulturno umetniško društvo Plac, ki dela prostovoljno zato, da obiskovalcem brezplačno ponudi pestra poletna doživetja v starem metliškem mestnem jedru.

Vstop je prost!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.