ASTRONOMIJA

ASTRONOMIJA – Osrednja tema letošnje poletne šole študentov tehnike.

Lokalna skupnost mednarodne organizacije študentov tehnike in naravoslovja BEST, ki deluje kot organizacijska enota Študentske organizacije Univerze v Mariboru, bo med 12. in 22. julijem 2010, na Poletni šoli gostila 25 študentov tehnike iz kar 18 različnih evropskih držav. Osrednja tema letošnje poletne šole bo astronomija, z naslovom »Find Me! I’m in Heaven!«, študentje pa se bodo izobraževali tudi o problematiki svetlobnega onesnaženja. Na ta način želi lokalni odbor BEST študentom tehnike ponuditi dodatno izobraževanje, kot tudi spoznati načine dela v sorodnih organizacijah v Evropi. Več informacij o poletni šoli je na voljo na spletni strani www.best-mabribor.org.

V sklopu poletne šole bodo potekala predavanja, popoldanske aktivnosti ter opazovanja neba ponoči, ki bodo potekala na Pohorju in v Planici ter opazovanja svetlobnega onesnaženja na Piramidi v Mariboru. Potekala bo tudi okrogla miza o problematiki svetlobnega onesnaženja, udeleženci pa bodo svoje zamisli predstavili na slavnostnem zaključnem večeru. Pri tem bodo organizatorji sodelovali z Ustvarjalnim astronomskim društvom iz Ljubljane.

Med samim dogodkom bodo udeleženci, prav tako pa tudi organizatorji, spoznavali tudi značilnosti drugih kultur preko različnih družabnih aktivnosti. Priredili bodo tudi Mednarodni večer, na katerem bodo še posebej spoznali kulinarične posebnosti iz drugih držav. Tečaj je namenjen izobraževanju, hkrati pa spodbuja mednarodno sodelovanje med študenti ter nova poznanstva in doživetja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.