Štromajer je odstopil

Predsednik ljubljanske študentske organizacije Jernej Štromajer je odstopil. Kandidat za njegovega naslednika je Aljoša Krdžić.

Poslanski klubi študentskega zbora ljubljanske študentske organizacije so, kot so napovedali v začetku meseca, sestavili tehnično predsedstvo, dosedanji ministri, vključno s predsednikom ŠOUL, pa so odstopili.

“Temeljna naloga tega predsedstva bo zaščita interesov študentov Univerze v Ljubljani,” je povedal Štromajer, s čimer je mislil predvsem na novosprejeto študentsko ustavo, zaradi katere bo ljubljanska študentska organizacija dobila približno dva milijona evrov manj denarja.

Predsedstvo bo organizacijo vodilo do študentskih volitev, ki bodo oktobra. V tehnični vladi bosta sedela po dva kandidata iz vsakega poslanskega kluba študentskega zbora. Kandidat za novega predsednika je Aljoša Krdžić, ki je že napovedal reorganizacijo delovanja ŠOU v Ljubljani. “Zavedamo se zahtevnosti nalog, zato je tehnično predsedstvo najboljša trenutna rešitev za vse študente Univerze v Ljubljani,« je dejal.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.