Top 5: TV serije za geeke

Tako. Trije seznami so za nami in mislim, da smo naredili kar lep izbor serij, ki si jih lahko ogledate, če se v dolgih poletnih večerih nimate kam dati. Naj vas samo spomnim o kakšnih seznamih je govora:

Objavili smo seznam top 10 serij za moške, top 10 serij za ženske in top 10 serij za oba – take torej, ki si jih lahko ogledata skupaj brez slabe volje in nerganja iz ene ali druge stvari. Ostala nam je še ena skupina. Tista, v kateri imajo moški bolj malo moških lastnosti in ženske bolj malo ženskih. In kamor se s ponosom prištevam tudi sam. Ste uganili? Govorimo o geekih (»piflarjih«), seveda. Tokrat le pet serij, da ostalih bralcev ne zagrenimo preveč. In katere so to:

1.)    The Big Bang Theory (http://www.imdb.com/title/tt0898266/)

Dva cimra, eden doktor teoretične fizike, drugi doktor praktične fizike, živita nedružabno in čudaško življenje. Edina dva prijatelja, ki ju premoreta sta indijski doktor astrofizike in inženir strojništva, najmanj izobražen vendar še vedno preveč za njegovo dobro. Stvari se zapletejo, ko se v sosednje stanovanje preseli fletna deklina, ki bolj kot znanost ceni ponočevanje, ameriški nogomet in intimno zabavo v dvoje. Imdb ocena: 8.4 (beri: »Smart is the new sexy«)

2.)    MythBusters (http://www.imdb.com/title/tt0383126/)

Strokovnjaka za posebne efekte, ki imata verjetno najboljšo službo na svetu. Zbirata mite in urbane legende, ter jih preizkušata. Veliko eksplozij, varjenja, smešnih izpadov in še kaj. Na pomoč često priskoči še mlada ekipa treh zanesenjakov. Ovrgli bodo vašo realnost in jo zamenjali s svojo. Vsaj tako pravijo. Imdb ocena: 9.1

3.)    Brainiac: Science Abuse (http://www.imdb.com/title/tt0442633/)

Podobna scena, kot MythBuster, mogoče za odtenek več eksplozij in uničevanja stvari za namene »znanosti«. Poučno in popolnoma gledljivo. Imdb ocena: 7.2

4.)    Stargate SG-1 (http://www.imdb.com/title/tt0118480/)

Po odkritju Zvezdnih vrat, ki te po nekih čudnih črvinah lahko transportirajo na drug konec vesolja (ali bilokam) se formira posebna tajna enota SG-1, ki odkriva druge končke sveta. In rešuje našega seveda..vsako novo epizodo. Staregate vas bodo odpeljale milijone svetlobnih let od doma. Imdb ocena: 8.6

5.)    Super natural (http://www.imdb.com/title/tt0460681/)

Brata, ki iščeta svojega izgubljenega očeta -moža, ki ju je naučil vse o boju proti nadnaravnemu zlu. Strah je razkošje. Imdb ocena: 9.0 (beri: totally awesome)

 

So vam zgoraj opisane serije všeč? Bi še kako dodali? Prijeten vikend vam želim v vseh 35-ih serijah, ki sem vam jih nalistal v preteklih dneh. Že v ponedeljek pa se beremo z novim seznamom. Uživajte!

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.