Pevci APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani zasedli dve drugi mesti v Kataloniji

Na 28. Mednarodnem zborovskem festivalu v katalonskem Cantonigrosu je Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani zasedel kar dve drugi mesti. Pred njih se je uvrstil le pevski zbor s Filipinov.
Sebastijan Vrhovnik, zborovodja: »Zelo sem vesel, da smo se uvrstili tako visoko, da smo pometli s priznano konkurenco svetovnega merila. Na tem tekmovanju smo bili res enotni, nastopili smo kot eden in uspeli smo vzpostaviti neposreden stik s poslušalci.«

Prvo srebrno priznanje so prejeli za izvedbo sakralne skladb in drugo za izvedbo ljudske glasbe. Pevci našega zbora so izvedli dela Jacobusa Gallusa, Felixa Bartholdyja Mendelssohna, Alfreda Šnitkeja, Francisa Poulenca in Nane Forte.

Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Stane Pejovnik, čestita uspešnemu zboru: »Za ta velik dosežek jim čestitam v svojem imenu in v imenu Univerze v Ljubljani. Ponosni smo, da zbor, ki nosi ime naše univerze, sodi med najboljše na svetu. Upam, da je to samo eden od mnogih njihovih preteklih in prihodnjih uspehov. Samo tako naprej, dekleta in fantje!«

Mednarodna žirija (Josep Vila, Arne Hadland, Eva Kollar in Andrea Angelini) je bila, po besedah časnika Večer, nad našimi pevci navdušena. V obrazložitvi so zapisali, da je nastop odlikoval tehtno izbran program, v katerem je zbor pokazal vse svoje zmogljivosti, predvsem pa so pohvalili zvokovno zaokroženost zbora.

Pevci bodo te dni nadaljevali turnejo po Kataloniji z začetnim koncertom v barcelonski Cerkvi sv. Ane, v kateri bodo skupaj s priznanim kitaristom Alenom Garagičem med drugim izvedli delo “Romancero Gitano” skladatelja Maria Castelnuova na besedilo Federica Garcie Lorce.

 

Mi jim seveda želimo veliko uspehov. Čestiteke tudi iz uredništva revije Študent.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.