Študent podjetnik? Zakaj pa ne!

Zavod mladi podjetnik vas v okviru Informative 2013 vabi na izobraževanje z naslovom Študent podjetnik? Zakaj pa ne! Namenjeno je vsem mladim, dijakom in študentom, ki bi radi napravili nekaj pozitivnega za svojo prihodnost.

 

Gospodarska ter politična slika naše države je v zadnjih letih čedalje slabša. Zaposlitvene možnosti za mlade se slabšajo iz leta v leto. Formalna izobrazba je iz vidika delodajalcev izgubila na pomenu, diploma ali katera druga stopnja izobrazbe velja čedalje manj, v nekaterih primerih je prekvalificiranost celo ovira za zaposlitev.

Zato pa je čedalje bolj vabljiva podjetniška pot. Je nepredvidljiva, težka in negotova, vendar pa hkrati polna novih znanj, premagovanja ovir, osebne rasti ter pridobivanja širšega pogleda na gospodarstvo ter družbo nasploh.

Si mlad? Dijak? Študent? Zate imamo novo brezplačno izobraževanje, ki bo potekalo v okviru Informative na gospodarskem razstavišču. Svojo podjetniško pot bosta predstavila dva mlada podjetnika, ki sta se izkazala z zanimivimi podjetniškimi projekti.

Matija Goljar: Ustvarjalnik.si 

Matija je zelo aktiven posameznik. Bil je mladi podjetnik v družinskem podjetju ter nekaj drugih projektih, sedaj pa je sprejel zanimiv izziv na eni izmed srednjih šol v Ljubljani: Kako mlade naučiti podjetništva. Matija bo predstavil naslednje teme:

  • Študent – podjetnik: Prednosti in slabosti.
  • Kam se obrniti po prve informacije?
  • Kaj je potrebno vedeti o podjetništvu.
  • Podjetniška šola za dijake.

Matija je odličen predavatelj, ki zna tudi šokirati! Prijavi se!


Andraž Gavez: Mojacokolada.si

Andraža pri mladem podjetniku poznajo že vrsto let. Kot takrat še sveže polnoleten študent je odprl s.p. in se pričel ukvarjati s Facebook promocijami. Kasneje je posel nekoliko preoblikoval, sedaj je glavna dejavnost podjetja spletna trgovina s čokoladami www.mojacokolada.si. Kljub temu mu je Facebook še vedno ostal zelo blizu, saj je pomemben prodajni vir čokolad v spletni trgovini. Andraž bo predstavil naslednje teme:

  • Kje sem dobil idejo?
  • Prvi koraki v podjetju.
  • Rast podjetja – iskanje novih produktov.
  • Kaj sem se naučil?

Prijavite s prek portala mladipodjetnik.si: Študent podjetnik? Zakaj pa ne!

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.