Študenti in zaposleni Univerze v Mariboru pričarali igrive nasmehe na otroške obraze

V trenutnem prazničnem decembrskemu času, času sreče in veselja, toplih objemov in neizmerne radosti ob trenutkih, preživetih z našimi najdražjimi, študenti in zaposleni Univerze v Mariboru niso pozabili na tiste, ki jim v tem času ni lahko. V začetku tega tedna je Študentski svet Univerze v Mariboru v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor uspešno zaključil tradicionalno dobrodelno akcijo zbiranja sladkarij in igrač za otroke iz socialno ogroženih družin.

V dobrodelni akciji pod sloganom »Za igriv otroški nasmeh«, ki je letos potekala že 5. leto zapored, so od 20. novembra do 15. decembra 2017 v knjižnicah fakultet in UKM zbirali stare ter nove igrače in sladkarije za otroke iz socialno ogroženih družin. V ponedeljek so zbrane dobrine prevzeli predstavniki Zveze prijateljev mladine Maribor, ki je v popoldanskih urah v Domu ustvarjalnosti mladih obdarila otroke. Del je ostal še za otroke, ki bodo prihajajoče počitnice preživljali v Domu Miloša Zidanška na Pohorju.

Stanka Damjan, predsednica socialno humanitarne komisije pri Društvu prijateljev Maribor, je ob zaključku še ene uspešne dobrodelne akcije povedala: »Vsako leto nas vedno znova skrbi, ali bomo našli pridne palčke in dobre vile, ki bodo pomagali napolniti darilne vrečke za otroke iz družin, ki so se znašle v stiski. A že peto leto nam dedek Mraz prišepne, da se lahko zanesemo na pomoč članov Študentskega sveta  Univerze v Mariboru, za kar smo zelo hvaležni. Tudi letos smo  se razveselili igrač in sladkarij, ki smo jih  razdelili na srečanju z dedkom Mrazom. Vsega je bilo toooooooooooooliko, da so otroci lahko izbrali tudi več igrač, pa še za tiste otroke, ki bodo letovali  na Domu Miloša Zidanška na Pohorju, jih je veliko ostalo. Veseli in hvaležni smo, da nam vsako leto stojite ob strani, zato se Vam  vsem, ki ste pomagali pri letošnji obdaritvi otrok, iskreno zahvaljujemo in Vam želimo vse dobro v novem letu«.


Vsem, ki so sodelovali in nesebično pomagali, se je v imenu Študentskega sveta Univerze v Mariboru zahvalila tudi Nina Krel, predsednica stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru: »Tudi letos je za nami še ena uspešna akcija ”Za igriv otroški nasmeh”, ki jo Študentski svet Univerze v Mariboru organizira skupaj z Zvezo prijateljev mladine Maribor. Zdi se mi, da je odziv na te vrste dobrodelnosti vsako leto večji. Tudi letos smo izbrali ogromno igrač, sladkarij in pa tudi knjig za otroke, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin in so takih pozornosti izredno veseli. Zahvaliti pa se moram tudi Zvezi prijateljev mladine, ki nas povabijo in sprejmejo na obdarovanju teh otrok, kjer lahko iz prve vrste vidimo, koliko to pomeni njim. Samo ena malenkost je potrebna, da otrokom narišemo nasmeh na obraz. Menim, da nam je tudi letos to uspelo – za igrive nasmeške otrok«.


Študenti in zaposleni Univerze v Mariboru so ponovno pokazali, da jim je še kako mar za stisko ljudi in da z veseljem priskočijo na pomoč tistim, ki nas v prazničnih časih najbolj potrebujejo. Prepričani so, da so tudi letos ponovno osrečili mnogo otrok iz socialno ogroženega okolja ter jim pričarali igriv nasmeh na obraze.

Avtor fotografij je Mitja Rupnik.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.