Študenti na pomoč občanom pri odstranjevanju snega

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je tradicionalno ob zapadlem snegu priskočila na pomoč pri odstranjevanju snega starejšim in invalidnim občanom mesta Maribor. ŠOUM s svojimi prostovoljci sodeluje s Centrom za pomoč na domu. Ta posreduje naslove občanov, ki so pomoči najbolj potrebni. Projekt »Zimsko čiščenje« poteka že več kot 10 let.

Študenti bodo obiskali okoli 15 različnih lokacij po mestu Maribor, kjer bodo starejšim in invalidnim občanom pomagali pri odstranjevanju novozapadlega snega z dvorišč in dovozov. Tradicionalna akcija poteka že več kot 10 let. V tem času so študenti obiskali že več kot 150 lokacij in opravili preko 600 prostovoljnih ur.

Vid Glinšek, vodja projekta Zimsko čiščenje dodaja: »Veseli smo, da lahko pomagamo starejšim občanom in da na koncu dneva vidimo njihove nasmejane ter zadovoljne obraze. ŠOUM pa poleg pomoči na domu v teh dneh odstranjuje sneg tudi v samem študentskem kampusu in na bolj prehodnih študentskih poteh. Veseli nas, da se v zadnjem času aktivno vključuje vedno več študentov.«

Prostovoljci ŠOUM bodo na terenu tako danes, kakor tudi ob ostalih dnevih, ko bo zapadla večja količina snega. Ekipi se lahko pridružijo tudi ostali prostovoljci, ki želijo priskočiti na pomoč starejšim občanom oziroma tistim, ki si težko pomagajo sami.

ŠOUM skozi leto organizira številne projekte na področju solidarnosti in prostovoljstva. Poleg omenjenega odstranjevanja snega, študenti pomagajo tudi na spomladanskih in jesenskih akcijah, kjer starejšim občanom pomagajo pri vsakodnevnih opravilih na vrtovih in okolici njihovih domov. V poletnem času pa poteka tradicionalna Študentska delovna brigada.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.