Študenti pomagajo mariborskim brezdomcem

Študentska organizacija Univerze v Mariboru organizira že tradicionalno dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce v Mariboru. Zbiranje potekala v dveh terminih in sicer v nakupovalnem središču Europark ter v Mercator centru Tabor II.

 

S tovrstno akcijo želi ŠOUM spodbuditi ljudi, da s svojim prispevkom pomagajo socialno ogroženim skupinam in tako pridobiti čim več sredstev (suho, nepokvarljivo hrano, higienske pripomočke, oblačila, ipd.), ki jih brezdomci potrebujejo za vsakodnevno prebijanje skozi življenje. Po koncu akcije bo ŠOUM zbrana sredstva podarila Zavetišču za brezdomce Maribor.

»Pomagati želimo socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetni situaciji, stiski in trpljenju, ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje. Predvsem želimo ljudi opomniti na pomanjkanje osnovnih sredstev za bivanje v zavetiščih in jih spodbuditi, da s svojim prispevkom pomagajo brezdomcem. Potrebščine lahko občani ter študenti kadarkoli prinesejo tudi na sedež ŠOUM«, je povedal predsednik šOUM, Alen Brkić..

ŠOUM bo v času obratovanja nakupovalnih središč postavila stojnico, kjer bodo informatorji nagovarjali mimoidoče k prostovoljnemu prispevku materialnih dobrin. Projekt je postal že tradicionalen, do sedaj pa je s strani mariborskih občanov vsako leto naletel na dober odziv.

Zbiranje življenjskih sredstev poteka še 12. in 13. decembra v Mercator centru Tabor II!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.