V Univerzitetni knjižnici Maribor zdaj tudi defibrilator

Univerzitetni knjižnici Maribor je kot javni ustanovi, ki jo dnevno obišče veliko obiskovalcev vseh starosti, uspelo pridobiti defibrilator. Gre za napravo, ki pomaga pri srčnem zastoju in posredno lahko rešuje življenja. Donator jo bo danes predal knjižnici, ta pa svojemu namenu.

 

Po uspešno izvedeni delavnici v okviru projekta Za življenje je maja letos ekipa Društva študentov medicine Maribor seznanila zaposlene v Univerzitetni knjižnici Maribor s temeljnimi postopki oživljanja. Pri tem je poudarila vlogo defibrilatorja. Zaradi tega so v knjižnici pričeli z aktivnostmi in iskali donatorja zanj. Njihovi prošnji se je odzvalo podjetje Avtomarket Rebernik z Brezna. Pri izbiri naprave jim je svetoval specialist kardiovaskularne medicine in kardiologije Borut Kamenik.

 

Defibrilator bo nameščen na najbolj frekventnem mestu knjižnice, ob izposoji v prvem nadstropju. Avtomatski defibrilatorji so že nameščeni na več javnih mestih v Mariboru. Na Univerzi v Mariboru, pod okrilje katere sodi tudi Univerzitetna knjižnica Maribor, pa je bil defibrilator doslej na voljo le na fakulteti za zdravstvene vede.

 

“Gre za napravo, ki si jo sicer želimo uporabiti čim redkeje, a je za knjižnico in njeno neposredno okolico izredna pridobitev,” so ob tej priložnosti sporočili iz knjižnice.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.