Študenti pripravljeni

Študentske organizacije v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem so pripravljene na Informativni dan, ki bo potekal v petek, 12.2. in soboto, 13.2.2010.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo tudi letos v okviru informativnih dni, ki bodo potekali v petek, 12. in soboto, 13. februarja, poskrbela predvsem za to, da bodo dijaki hitreje in zanesljivo prišli do potrebnih informacij o študiju in obštudijskih dejavnostih na Univerzi v Mariboru, prav tako pa jih bodo študentje usmerjali pri iskanju želenih fakultet. »Dijaki zaključnih letnikov se nahajajo pred pomembno življenjsko odločitvijo. ŠOUM jim zato želi ponuditi čim več koristnih informacij, ki jih bodo potrebovali pri izbiri svoje nadaljnje študijske poti, hkrati pa jim želi pokazati, da so v Mariboru zelo dobri pogoji za študij, obštudijske dejavnosti in preživljanje prostega časa«, je povedal predsednik ŠOUM Žiga Schmidt. ŠOUM pričakuje, da bo v dveh dneh obiskalo fakultete Univerze v Mariboru približno 6 tisoč dijakov.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) je v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT), Avtobusno postajo Ljubljana (AP Ljubljana), Ljubljanskim potniškim prometom (LPP) in Slovenskimi železnicami (SŽ) ob letošnjih informativnih dnevih izdala brošuro */Info dnevi ’10/*, ki jo bodo te dni prejeli dijakinje in dijaki zaključnih letnikov na 160 srednjih šolah v Sloveniji, in pripravila številne aktivnosti, ki bodo dijakinjam in dijakom zaključnih letnikov srednjih šol v pomoč pri obisku
predstavitvenih predavanj na visokošolskih zavodih Univerze v Ljubljani.

Tudi ŠOUP bo pričakala bodoče študente na vseh fakulteta, pripravili pa so kopico koristnih informacij, ki jih bodo dobili v posebni mapi. Informacije so dostopne tudi na njihovi spletni strani.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.