Študenti razočarani …

Študentska organizacija Slovenije je danes želela obdariti predsednika vlade RS Boruta Pahorja ter ministre, dr. Ivana Svetlika, mag. Mitja Gasparija in Gregorja Golobiča.

Žal niti eden od navedenih predstavnikov vlade ni imel časa, da bi prevzel darilo, tako so predstavniki študentov pred novinarsko konferenco predsednika Vlade RS Boruta Pahorja, božično darilo predali državnemu sekretarju Milošu Pavlici. Študentje so skupaj z Božičkom izbrali slovenski film Damjana Kozoleta z naslovom Slovenka, ki pripoveduje o mladi študentki, katera se je zaradi finančne stiske bila primorana prostituirati.

Problem, na katerega so s to akcijo želeli opozoriti študentje, je žal že prisoten v vsakdanjem življenju. Ob morebitnem posegu v študentsko delo, ki je edini socialni korektiv pa bo takšnih žalostnih zgodb vse več. Študenti so z božičnim darilom predsedniku vlade in ministrom želeli sporočiti, naj si ga čez praznike v miru ogledajo in se podrobneje seznanijo s posledicami njihovih namer. Na ŠOS so prepričani, da bodo obdarovanci po ogledu tega filma zagotovo bolje razumeli in podprli njihova prizadevanja, da dokler se socialni položaj študentov ne uredi celostno, ne morejo sprejeti omejitev na področju študentskega dela, saj bo sicer takšnih žalostnih zgodb o »Slovenkah« še več.

»Moram priznati, da sem zelo razočarana, da niti predsednik Vlade RS, niti eden izmed treh pristojnih ministrov, niso imeli pet minut časa za študente. In to celo v primeru, ko smo jim prinesli darilo, pri izbiri katerega smo se zelo potrudili. Film Damjana Kozoleta z naslovom Slovenka govori o usodi, ki jo je deležno kar precej naših sovrstnikov in pričakovala sem, da si vsaj v tem primeru predsednik Vlade RS ne bo zatiskal oči. Vsekakor pa upam, da si bodo krojači naše usode le vzeli uro in pol časa čez praznike in si film tudi ogledali. Prepričana sem namreč, da jim bo ta žalostna zgodba odprla oči,« je poudarila predsednica ŠOS Katja Šoba.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.