ŠOUM omogoča študentom invalidom brezplačno študijsko pomoč

Od 24. decembra dalje bodo lahko študentje invalidi v zavodu Univerzum Minerva koristili možnost brezplačnih inštrukcij.
Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo na podlagi dogovora o medsebojnem sodelovanju z Izobraževalno razvojim zavodom Univerzum Minerva in Društvom študentov invalidov Slovenije, omogočila študentom invalidom brezplačno študijsko pomoč v obliki inštrukcij. Na ta način želi ŠOUM pomagati študentom invalidom, da lažje opravljajo študijske obveznosti in jim tudi posledično omogočiti enakopravnejši vstop na trg dela. ŠOUM bo za študijsko pomoč študentom invalidom omogočila izvedbo preko 160 ur inštrukcij, ki se bodo izvajale v prostorih Univerzum Minerva (Gosposvetska c. 84, Maribor). Študentje invalidi lahko tako tam od 24. decembra dalje koristijo možnost brezplačnih inštrukcij s potrdilom, ki ga prejmejo na Društvu študentov invalidov Slovenije (Koroška cesta 53d, Maribor).

»Invalidi se redkeje odločajo za študij oziroma ga pogosteje opustijo. V ŠOUM se zavedamo, da je izobrazba vedno večji konkurenčni faktor na trgu delovne sile. Deprivlegiranim študentom zato želimo ponuditi kakovostno in cenovno ugodno pomoč pri učenju, saj mora biti izobraževanje pravica in ne privilegij vsakega posameznika«, je povedal Gregor Mežnar, vodja projekta pri ŠOUM. ŠOUM bo tako že tretijč omogočila brezplačno študijsko pomoč, saj se je izkazalo, da študentje invalidi v veliki meri izkoristijo ponujeno možnost.

»Univerzum Minerva je največji ponudnik obštudijskih izobraževanj za mlade v Sloveniji, ki ljudem pomaga pri širjenju svojih želja in sposobnosti, v prvi vrsti pa mladim, da s pomočjo pridobljenih znanj in veščin povečajo svojo produktivnost, konkurenčnost in osebno zadovoljstvo. Na naše sodelovanje pri tem projektu gledemo s ponosom, saj smo štirim študentkam in študentom invalidom pomagali pri skupno kar 17 predmetih in smo jim tako, po njihovem mnenju, odločilno pomagali pri uspešnem opravljanju izpitov. Na Univerzum Minerva z veseljem pomagamo, zato smo se radi odzvali povabilu, da skupaj s ŠOUM in Društvom študentov invalidov Slovenije še več študentom s posebnimi potrebami omogočimo lažji dostop do kvalitetne pomoči pri učenju z našim zaščitenim sistemom inštrukcij UMi Tutoring. Le ta se je v praksi dokazal za zelo učinkovitega in letno pomaga iz stisk pri učenju že preko 1.000 mladim da s pomočjo pridobljenih znanj in veščin povečajo svojo produktivnost, konkurenčnost in osebno zadovoljstvo«, je povedal direktor Univerzum Minerva Peter Cokan.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.