RAZDELILI 131.000 EVROV

Fundacija Študentski tolar, ustanova Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, je zaključila s pregledom in točkovanjem vlog, ki so prispele na Razpis za dodelitev denarne in materialne pomoči za študente v stiski.
Denarno pomoč v višini 500 evrov bo prejelo 262 študentov, materialno pomoč v obliki prenosnih računalnikov pa še šest študentov.

Na Razpis za dodelitev denarne in materialne pomoči za študente v stiski, ki ga je Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani, objavila 30. septembra 2009, je prispelo 483 vlog, od tega jih devet ni izpolnjevalo razpisnih pogojev. 298 vlog je bilo ob prijavi nepopolnih, zato je Fundacija prosilce pozvala k dopolnitvi. Po preteku roka je kljub večkratnim pozivom prosilcem k dopolnitvi ostalo nepopolnih še šest vlog. Vse popolne vloge (468) sta po vnaprej določenem in ob razpisu tudi javno objavljenem točkovniku ločeno ocenila dva ocenjevalca, njuni oceni pa je primerjal, preveril ter ju potrdil še tretji ocenjevalec.

Sanja Leban, predsednica uprave Fundacije Študentski tolar: »Ob koncu točkovanja je bil narejen seznam upravičencev do finančne pomoči. Glede na razpoložljivo količino sredstev je bila spodnja meja za pridobitev denarne pomoči 48 točk. V ta okvir se je uvrstilo 262 študentov, ki bodo vsi prejeli enkratno nepovratno pomoč v višini 500 evrov.«

Poleg denarne pomoči je Fundacija na letošnjem razpisu razdelila tudi materialno pomoč, in sicer šest prenosnih računalnikov. Vseh šest prejemnikov je v svoji vlogi izrecno zaprosilo za materialno pomoč in vsi so izpolnjevali zastavljene pogoje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.