Žive jaslice v Botaničnem vrtu

Vabimo vas na sprehod po pravljično osvetljenem Botaničnem vrtu, kjer bodo v prelepem naravnem okolju oživele največje jaslice na prostem v Sloveniji.
Več kot 2 hektara površin osvetljuje več kot sto reflektorjev, jaslice pripravlja več kot 50 nastopajočih, na ogled pa bodo tudi žive živali z nepogrešljivimi ovčicami, osličkom in kamelo na čelu.

Gre za eno izmed najbolj spektakularnih postavitev jaslic v Sloveniji, ki se po zasnovi približuje jaslicam v Postojnski jami.

Obiskovalci se namreč sprehodijo skozi osvetljen park, na poti pa srečujejo svetopisemske prizore.

Posebnost jaslic v Botaničnem vrtu v Hočah so razkošni kostumi, ki so bili v celoti ustvarjeni posebej za to priložnost. Več kot 100 kostumov pričara natančen posnetek oblačil iz časa Jezusovega rojstva.

Priprava na postavitev tako obsežnega projekta je trajala skoraj celo leto, saj je bilo potrebno izdelati načrt za vsak prizor posebej, pripraviti skice in izvesti kostume in rekvizite. Ogromen zalogaj je tudi osvetlitev samega vrta, ki se postavlja vsak dan posebej in traja več ur.

Zaradi majhnega števila parkirnih mest v neposredni bližini vrta bo parkiranje urejeno na ogromnem parkirišču pod gradom Hompoš na Pohorskem dvoru sedaj Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede. S parkirišča, kjer je prekrasen razgled na Maribor pa bo za obiskovalce urejen prevoz do vrta in po ogledu jaslic nazaj na parkirišče.

Za vse premražene gledalce je poskrbljeno tudi s ponudbo čaja, kuhanega vina in drugih napitkov.

Termini predstav:

  • Na božični večer pred polnočnico, 24. decembra, ob 22.30 (razprodano)
  • Petek, 25. decembra, ob 16.00, 17.00 (razprodano), 18.00
  • Sobota, 26. decembra, ob 16.00, 17.00 (razprodano), 18.00
  • Nedelja, 27. decembra, ob 16.00, 17.00, 18.00

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.