Študenti so prižigali svečke v spomin na žrtve prometnih nesreč

14. novembra je Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Tega dne so po enajstih slovenskih mestih zagorele sveče, v Ljubljani na Prešernovem trgu in v Mariboru na Slomškovem trgu ob 17. uri. ŠOS je ob tem poziva vse študente po Sloveniji, da se s prižiganjem sveč v svojem mestu, spomnijo na nedolžne posameznike, ki so na slovenskih cestah utrpeli poškodbe ali izgubili življenje.

Na Študentski organizaciji Slovenije se zavedajo, kako pomembno je zgodnje seznanjanje in izobraževanje mladih o varnosti na cestah, zato je ob tem dnevu ŠOS pozival vse študente po Sloveniji, da se s prižigom sveč v svojem mestu, spomnijo na nedolžne žrtve, ki so na slovenskih cestah utrpele poškodbe ali izgubile življenje.

O boleči temi izgubljanja življenj na cestah so spregovorili tudi na ponedeljkovi novinarski konferenci, kjer je predsednica ŠOS Katja Šoba opozorila na pomen izobraževanja mladih o cestnih predpisih, o nevarnostih, ki jih agresivna ali vožnja pod vplivom alkohola lahko povzroči, pa tudi o odgovornostih, ki jih to prinaša s seboj. Tečaji varne vožnje, boljša prometna signalizacija, več znanja in seveda zgled starejših oz. staršev lahko pripomorejo k zmanjšanju prometnih nesreč.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.