Koncert študentov Medicinske fakultete v Ljubljani ponovno navdušil

Študentje Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani so na svojem koncertu, že četrtem po vrsti, še enkrat več navdušili prepolno veliko dvorano Slovenske filharmonije. Poleg solistov in manjših zasedb sta se tokrat predstavila še big band in, premierno, veliki komorni orkester. Vseh nastopajočih je bilo več kot sto. Koncert sta pripravila Društvo študentov medicine Slovenije ter Kulturno-umetniško društvo Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojz Kraigher. S koncertom želijo študentje medicine pokazati, da so ob študiju dejavni tudi na številnih drugih področjih, pri čemer ima v medicini že tradicionalno pomembno vlogo zlasti glasba.

Študentje medicine koncertu pripisujejo velik pomen, saj jim omogoča, da prek glasbe na drugačen način kot v poklicnem življenju vzpostavijo odnose s svojimi bodočimi pacienti, pa tudi člani medicinske skupnosti. Ob visoki kakovosti izvedbe koncert namreč odlikuje tudi dostopnost širši množici, kajti ogled koncerta je bil kot vsa leta doslej tudi tokrat brezplačen. Po drugi strani pa je koncert za mnoge študente medicine, ki se ukvarjajo z glasbo, edinstvena priložnost, da se predstavijo na enem najelitnejših slovenskih koncertnih odrov, na katerem običajno nastopajo zgolj profesionalni glasbeniki.

Povezava med medicino in glasbo ima v Ljubljani že dolgo in bogato tradicijo. Pravzaprav so zdravniki, ki so zaposleni v ljubljanskih zdravstvenih ustanovah, in študentje Medicinske fakultete v Ljubljani pri prepletanju medicine z glasbo celo eni najbolj dejavnih in uspešnih v Evropi. Zdravniki so namreč doslej organizirali že 39, študentje medicine pa štiri koncerte. Medicinska fakulteta je ob Akademiji za glasbo tudi edina visokošolska ustanova v Ljubljani, ki organizira glasbene prireditve na tako visokem nivoju in v takšnih razsežnostih. S tem študentje medicine prispevajo pomemben delež h krepitvi prepoznavnosti ne samo klasične glasbe, ampak vseh glasbenih zvrsti med prebivalci Ljubljane.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.