Študenti z odprtim pismom opozarjajo na nedelovanje delovne skupine za študentska vprašanja

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je danes na Svet Vlade RS za študentska vprašanja naslovila odprto pismo, v katerem opozarja na neizpolnjevanje dogovorov ministrov o sklicevanju delovnih skupin za študentska vprašanja.

Na 4. seji Sveta Vlade za študentska vprašanja (Sveta), ki je potekala natanko pred 14 dnevi, je minister Golobič s predlaganim sklepom, da se morajo delovne skupine med sejami Sveta redno sestajati ter urejati študentska vprašanja, obljubil začetek resnega in rednega dela omenjenih delovnih skupin.

Na 4. seji Sveta se je ŠOS skupaj z ministri dogovoril, da se bodo delovne skupine, kjer so odprte nujne teme, sklicale v roku 14 dni. Ker pravkar mineva določeni rok, v tem času pa ni bila sklicana nobena delovna skupina, ŠOS poziva vsa pristojna ministrstva, pod okriljem katerih delujejo posamezne skupine, da nemudoma skličejo seje delovnih skupin, ki se morajo sestati najkasneje v roku petih delovnih dni. ŠOS je znova presenečen in razočaran nad neodzivnostjo delovnih skupin in od Vlade zahteva takojšen pričetek resnega dela na področju reševanja študentskih vprašanj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.