Študentje Evro-Sredozemlja o sožitju in priložnostih v multi-kulturnih družbah

EMUNI je v Egiptu organizirala drugo konferenco ResSouk, na kateri so študentje, raziskovalci in strokovnjaki razpravljali o sodelovanju v multi-kulturnih družbah

V Aleksandrijski knjižnici, ki slovi kot nekdaj največja knjižnica v Sredozemlju, je včeraj potekala otvoritev druge konference Research Souk – študentske raziskovalne »tržnice«, ki jo pripravlja Evro-sredozemska univerza s partnerji. Na otvoritvenem dogodku je več kot 150 študentov in strokovnjakov iz akademske sfere razpravljalo o izzivih, priložnostih ter projektih, ki promovirajo sožitje in sodelovanje v multikulturnih družbah evro-sredozemskega področja.

S tem je EMUNI proslavila dve leti od svoje ustanovitve v Portorožu 9. junija 2008.
Res Souk je študentska »tržnica«, ki je sočasno potekala na več lokacijah in na kateri so študentje imeli možnost predstavitve in razprave o svojem delu na področju raziskovanja tematskih prioritet Unije za Sredozemlje. Letos se je v projekt vključilo več kot 2000 udeležencev, saj je v projektu sodelovalo kar 19 visokošolskih in raziskovalnih institucij iz 14 držav (Češka, Egipt, Grčija, Italija, Libanon, Maroko, Palestina, Portugalska, Romunija Slovenija, Španija, Tunizija in Turčija).
Na skupnem, otvoritvenem dogodku, ki so ga v živo prenašale sodelujoče institucije, je udeležence najprej nagovoril Joseph Mifsud, predsednik EMUNI, ki je poudaril, da kraj dogodka kot starodavni prestol znanja poudarja pomen konference, ki služi kot sodelovanje na področju raziskav med državami na jugu ter jugom in severom Sredozemlja. Andreu Claret, izvršni direktor fundacije Anna Lindh,ki je soorganizirala konferenco, je dejal, da ga veseli, da fundacija Anna Lindh že drugo leto zapored sodeluje z EMUNI v tem projektu, ki je dober primer kombinacije akademskega raziskovanja in študentskega dela, Hind Hanafy, predsednica univerze v Aleksandriji, pa je poudarila, da sodelovanje v projektu njihovi univerzi, ki ima sicer več kot 200.000 študentov in je tudi ena od 142 članic EMUNI, ponuja možnost, da izvedo več o Uniji za Sredozemlje in priložnostih, ki jim jih prinaša.
Več o konferenci je dostopno na http://res.emuni.si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.